23-12-11

STAKING BEWIJST: FILIP DEWINTER IS GEEN RACIST

De stakers gisteren ageerden dan wel in gemeenschappelijk vakbondsfront, ze moesten opboksen tegen een gemeenschappelijk front tégen de staking van politieke partijen, het Verbond van Belgische Ondernemingen, de opiniemakers van Itinera, de media en de door diezelfde media gehypte sociale media die zich uitspraken tégen de staking... De VRT-radio meldde dinsdagavond uur na uur het (stijgend) aantal ondertekenaars van de Open brief aan de staker van de jonge Brusselse zelfstandige Koen Galle.

 

De Open brief aan de niet-staker van de Leuvense buurttoezichter Ben Willems, nochtans ook dinsdagavond online gezet, werd niet vermeld door diezelfde VRT-radio. Pas gisteren, als het al dan niet staken al een feit was, werd door anderen verwezen naar deze laatste Open brief (en dan nog enkel De Standaard online, nog steeds niet door de VRT-radio). Ook de Open brief van Michaël Onkelinx, postbode in Wellen, mocht niet op dezelfde welwillendheid rekenen van de VRT-radio dan het opstel van een niet-staker. Nochtans óók dinsdagavond online gezet. Music for Life-resentator Sam De Bruyn vond dat een beller die vanop haar werk belde en vertelde dat zij geen staker was "geen probleem". "Integendeel." Waar zijn nu de partijen en politici die de VRT geregeld een gebrek aan objectiviteit verwijten?

 

Alhoewel ze oppositiepartijen zijn, steunen N-VA en VB het protest tégen de staking. Voor de N-VA is de pensioenleeftijd nog niet genoeg opgetrokken. Zou er geen vervroegd pensioen mogen zijn, maar iedereen pas op 65 jaar op pensioen mogen gaan. Het VB schrijft: "(De pensioenhervorming voor de werknemers, nvdr.) valt eigenlijk al bij al nog mee." Je zal maar gedacht hebben over twee jaar op vervroegd pensioen te kunnen gaan en plots te horen krijgen dat je er nog vier jaren bovenop moet doen. En in welke gezondheidstoestand ben je eens het dan zover is? Wat met jongeren en vrouwen die al vlug riskeren 1/10 minder pensioen te krijgen? Volgens het VB "valt (het) eigenlijk al bij al nog mee". Fractieleider van de N-VA in de Kamer van Volksvertegenwoordigers Jan Jambon zette op zijn Facebook-pagina een steunbetuiging aan de ‘Wij staken niet’-actie van UNIZO. Grappiger was het Facebook-bericht van Antwerps VB-parlementslid Wim Wienen woensdag: “Probeert vruchteloos een trein naar Brussel te nemen steeds weer denkend aan een oude Vlaams Blok-slogan”. Voor de jongsten onder de bezoekers van deze blog: die Vlaams Blok-slogan is Crisis? Staken schaadt, werken baatEen ordewoord dat het Vlaams Belang twee jaar geleden nog actualiseerde naar aanleiding van een spoorstaking toen.

 

Anders dan Wim Wienen moet Filip Dewinter niet met de trein naar Brussel. Hij trekt naar Brussel met de auto, met aan het stuur zijn door het VB betaalde (nouja, door de belastingbetaler want op een parlementaire loonlijst staande) chauffeur. Onderweg gisteren zag Filip Dewinter een ploeg van de Antwerpse stadsreiniging die spijts de staking toch aan het werk was. Dewinter stapte meteen uit en liet zijn chauffeur een foto maken (foto).  Dat de voeten van de drie heren er niet op staan was blijkbaar geen probleem om de foto meteen via Twitter te verspreiden. “Deze jongens staken nooit! Proficiat voor de ‘mannen van de pacht’!”, is de begeleidende boodschap. In één moeite door toont Filip Dewinter dat hij geen racist is, poserend naast een Afrikaan.

 

Als allochtonen niet staken, is Dewinter geen racist. Als allochtonen niet voor andere partijen dan het VB stemmen, is Dewinter geen racist. Als allochtonen niet de islam belijden, is Dewinter geen racist. Als allochtonen niet…

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociaal, dewinter, wienen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.