27-12-11

"DE ALLOCHTONEN DIE ER NU ZIJN, ZULLEN HIER BLIJVEN"

Filip Dewinter is er nog altijd niet goed van dat (ex-)VB’er Georges Ver Eecke door zijn aanwezigheid vrijdagavond op het Antwerpse stadhuis Güler Turan kon aangesteld worden als nieuwe Antwerpse schepen. “Op zijn eenenzeventigste is meneer Ver Eecke oud genoeg om zelf te beslissen, maar duidelijk niet wijs genoeg”, liet Dewinter optekenen in twee kranten. Met het Mechelse VB-parlements- en gemeenteraadslid Frank Creyelman komt Filip Dewinter beter overeen (foto), maar Creyelman deed intussen een uitspraak die ook niet helemaal volgens het VB-boekje is.

 

Frank Creyelman (nu 50 j.) was nog maar 16 jaar als hij lid werd van de Vlaams Nationale Partij (VNP) van Karel Dillen. In 1978 gaat de VNP naar de gemeenteraadsverkiezingen in kartel met de Vlaamse Volkspartij (VVP) van Lode Claes: het Vlaams Blok (VB) is geboren en Frank Creyelman is één van de eerste leden. Het jaar nadien, in 1979, hersticht hij in zijn Oost-Vlaams geboortedorp Buggenhout een afdeling van de Vlaamse Militanten Orde (VMO). In 1984 verhuist Frank Creyelman naar Mechelen en wordt er ondervoorzitter van plaatselijke VB-afdeling. In 1995 wordt hij er gemeenteraadslid, in 1996 wordt hij VB-fractieleider in de Mechelse gemeenteraad. Intussen is hij ook een eerste keer Vlaams parlementslid geworden. In Mechelen valt hij op met een onkostennota in te dienen om de aankoop van een salon en een diepvriezer te laten vergoeden als kosten voor de VB-gemeenteraadsfractie, en met een voorstel om ‘hangjongeren’ met een ‘mosquito’ weg te jagen, een apparaat dat een schadelijk geluid uitstoot dat enkel hoorbaar zou zijn door jongeren onder de vijfentwintig jaar. Verder valt hij op door zijn veelvuldige afwezigheid, wegens verblijf in het buitenland, en een auto-ongeval in dronken staat.

 

Vlak voor Kerstmis liet Frank Creyelman weten allochtonen te gaan helpen om zich in te burgeren in Mechelen. Hij doet mee aan het Vlaamse project Samen inburgeren. De stad Mechelen is op zoek naar tweehonderd vrijwilligers om de komende drie jaar allochtonen te helpen bij hun inburgering. De stad wil de inburgeringscoaches vergoeden voor de activiteiten die ze ondernemen. “Elke gewone Mechelelaar mag zich aanmelden als vrijwillige coach. Ik ga meedoen. Uiteraard vindt mijn partij dat de immigratiekraan moet worden dichtgedraaid. Maar we moeten er ons bij neerleggen dat de allochtonen die vandaag in Mechelen zijn, hier ook zullen blijven”, zegt Frank Creyelman in Gazet van Antwerpen. “We kunnen degenen die in een sociaal isolement zitten, dan maar beter helpen om Vlaming onder de Vlamingen te worden”, vervolgt Creyelman dan toch nog even op zijn VBs. Creyelman wil één of twee keer per maand met een allochtoon afspreken. “We zouden samen een pint kunnen pakken of in de cinema naar een Vlaamse film gaan kijken.” Mogen wij Creyelman Groenten uit Balen aanbevelen?

 

Het VB-standpunt is overigens niet alleen dat de ‘immigratiekraan’ moet dichtgedraaid worden. Het VB wil ook dat voor wie zich niet aanpast “aan onze cultuur, onze normen en waarden, onze leefgewoonten en aan belangrijke traditionele principes van de beschaving die zich op het Europese grondgebied heeft ontwikkeld (…) een terugkeerpolitiek wordt ontwikkeld”. Frank Creyelman gaat er blijkbaar vanuit dat wie er nu is, hoe dan ook zal blijven. Bij sommige VB’ers komt dan toch enig realisme bovendrijven.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: creyelman, ver eecke, dewinter, mechelen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.