30-12-11

OVERLASTBOETE VOOR FILIP DEWINTER

Op het einde van het jaar is er dan toch nog gerechtigheid: de Antwerpse politie pakte vijftien leden van Sharia4Belgium op voor agressief prediken, de Brusselse politie deelde aan Filip Dewinter, en waarschijnlijk nog meer Vlaams Belang-parlementsleden, een overlastboete uit.

 

Dinsdag 14 juni 2011 was un jour de gloire voor het Vlaams Belang. De parlementsverkiezingen precies een jaar eerder waren niet goed uitgevallen voor de partij. Van 11,99 % van de stemmen in 2007 naar 7,76 % van de stemmen in 2010, een verlies van 1/3e van de stemmen op drie jaar tijd. Maar een jaar later stonden Filip Dewinter, Gerolf Annemans, Bruno Valkeniers en nog andere VB-mandatarissen (Joris Van Hauthem, Frank Creyelman, Guy D’haeseleer, Dominiek Lootens-Stael, Jan Penris, Anke Van dermeersch, Bart Laeremans, Johan Deckmyn, Tanguy Veys, Chris Janssens, Barbara Pas, Wim Wienen, Filip De Man, Bert Schoofs, Christian Verougstrate, Marleen Van den Eynde… ) in Brussel om onder grote mediabelangstelling de straatnaambordjes van de Wetstraat en enkele andere straten te vervangen door straatnaamborden als Vlaamse Onafhankelijkheidsstraat, Republiek Vlaanderenstraat, Vrij Vlaanderenstraat, 11 juli-straat…

 

De politie liet Filip Dewinter toe om een eerste straatnaambord – dat van de Wetstraat – te overplakken (foto 1), maar toen men nog andere straatnaamborden wilde overplakken vond de politie het welletjes en pakte ze de actievoerders op. In principe is de Wetstraat en omgeving verboden zone voor manifestaties. Filip Dewinter liet zich gewillig aanhouden, gaf terwijl nog interviews weg en genoot natuurlijk stiekem van de persbelangstelling. Gerolf Annemans had aanvankelijk meer moeite met zijn aanhouding. Nadat de circa twintig actievoerders waren weggebracht naar een politiekantoor waar hun identiteit gecontroleerd werd, werden de actievoerders om 13.00 uur alweer vrijgelaten.

 

Filip Dewinter vond gisteren in zijn brievenbus de rekening voor de actie: een overlastboete van 75 euro (foto 2). Keurig geadresseerd, met zijn voornaam zoals die op zijn identiteitskaart staat: "Mijnheer DEWINTER Philip”. Dus niet met zijn artiestennaam "Filip". Filip Dewinter vindt overigens dat de Stad Brussel de Vlaams Belang-parlementsleden hiermee “pest”. Allicht hebben de andere actievoerders eenzelfde overlastboete gekregen, maar met 20 x 75 euro veeg je bijlange nog niet weg wat de kosten voor de Stad Brussel waren voor de inzet van de politie bij deze mediastunt van Filip Dewinter.

 

Het is niet de eerste keer dat het Vlaams Belang geconfronteerd wordt met overlastboetes, ook bekend als GAS-boetes (Gemeentelijke Administratieve Sancties). In Bornem pleitte het Vlaams Belang jarenlang voor de invoering van GAS-boetes. Toen ze eindelijk ingevoerd werden was Wim Verheyden, gemeenteraadslid en voorzitter van de plaatselijke VB-afdeling, de eerste die een GAS-boete kreeg. Hij werd betrapt met na 22.00 uur nog plakken van VB-affiches.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.