13-01-12

BERINGEN: MET VBLD-LIJST NAAR GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Na Ninove en Grimbergen is Beringen de derde gemeente waarvan bekend is dat het VB er niet onder eigen naam deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012. In Ninove wordt het Forza Flandria, in Grimbergen Vernieuwing, in Beringen ‘Veilig Beringen, Lokale Dorpen’ (VBLD, foto 1).

 

Het letterwoord voor de partij is een verwijzing naar het VB van Bert Schoofs (foto 2) en de LDD, de ex-partij van Rudy Heyligen (rechts op foto 1). Volgens Bert Schoofs is het niet dat het Vlaams Belang onder een andere naam opkomt, maar zijn het mannen en vrouwen van Vlaams Belang en LDD die samen in ‘Veilig Beringen, Lokale Dorpen’ stappen. Dat is alvast een leugen, want Rudy Heyligen is geen LDD'er, maar ex-lid van LDD. Limburgs LDD-voorman Lode Vereeck was duidelijk op TV Limburg: hij is niet verantwoordelijk voor wat oud-leden doen, maar LDD-leden gaan niet samen met het Vlaams Belang omwille van het cordon sanitaire. VBLD wil in Beringen “behouden wat goed is in onze gemeente, maar ook verandering brengen in datgene wat fout loopt. Op een stijlvolle en verantwoorde manier.” Zeg daar maar eens “neen” op. Anders wordt het als je ook het programma van VBLD leest.

 

Het programma heeft vijf uitgangspunten: 1. Kordaat en streng optreden tegen elke vorm van criminaliteit en overlast. 2. Behoud, versterking, en waar nodig heropbouw van het fijnmazig sociaal netwerk van onze dorpen. Om dat te bereiken “wordt de islamisering van sommige wijken best afgestopt en waar nodig teruggedrongen”. 3. Zuurstof voor ondernemingen en handelszaken, van de allerkleinste tot de allergrootste. 4. Voldoende parkeergelegenheid creëren in onze dorpskernen voor gemotoriseerd verkeer, en veilige stoepen voor voetgangers. VBLD pleit daarbij voor “behoud van onze groene omgeving, maar wars van fanatisme”. 5. Een eerlijke, correcte en gelijke behandeling voor elke inwoner van Beringen. “Dit houdt (…) in dat er een einde komt aan de voorkeursbehandeling en overmatige aanwending van middelen voor bepaalde groepen van inwoners.” Eenmaal raden wie daarmee bedoeld wordt.

 

Bert Schoofs wil hiermee verhinderen dat “de SP.a (…) met de hulp van het Turks-islamitisch kiezersblok” Beringen “helemaal naar haar hand zou zetten”. VB’er Bert Schoofs (44 j.) is federaal volksvertegenwoordiger. Hij leerde politiek ageren bij de NSV in Leuven. In 1997 trad hij toe tot het Vlaams Blok. Een jaar later was hij al voorzitter van het VB-Limburg. In 1999 werd hij als Limburgs lijsttrekker verkozen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Nog een jaar later werd hij ook verkozen als gemeenteraadslid in Beringen. Zijn c.v. vermeldt als hobby’s onder andere “lectuur en tv-programma’s over astronomie, cybernetica, wetenschappelijke ontdekkingen en filosofie”. Over zijn liefde voor metalmuziek rept Schoofs niet in zijn officieel c.v. (foto: Bert Schoofs in een T-shirt van de Zweedse powermetalband Sabaton, samen met Barbara Bonte). Bert Schoofs was één van de VB’ers die toen Frank Vanhecke dreigde op te stappen bij het VB, Frank Vanhecke liever gisteren dan morgen zag vertrekken. Het ontlokte bij Tom Van Den Troost, toenmalig VB-persverantwoordelijke, de reactie: “Jongske toch,  zelfs als ge op een trapladderke gaat staan komt ge nog niet tot aan zijn (Frank Vanhecke’s, nvdr.) hielen.”

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: beringen, limburg, schoofs |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.