14-01-12

RAF LIEDTS

Vandaag wordt in Herentals afscheid genomen van Raf Liedts (43 j., foto), op 4 januari plots overleden. Raf Liedts was VB-fractieleider in de gemeenteraad van Herentals en in de Antwerpse provincieraad. Raf Liedts haalde deze blog nog in november vorig jaar omdat hij zich in de Antwerpse provincieraad verzette tegen het “strak doctrinair vasthouden aan dogma’s als ‘de rijken moeten betalen’.”

 

VB-personeelslid, -provincieraadslid en streekgenoot Bert Deckers publiceerde bij RechtsActueel een in memoriam waarin hij Raf Liedts’ NSV-verleden roemde en commentaar gaf bij de huidige gang van zaken bij het VB. Bert Deckers: “Raf Liedts was als jongere eind jaren ’80, begin jaren ’90 een zeer actief lid van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV). In die tijd werd de NSV nog meer dan nu belaagd door extreemlinks tuig (sic) en Raf was iemand die ervoor koos om steeds op de eerste rij te staan. Hij koos dan ook logischerwijze voor de functie van Verbondswacht." Raf Liedts, een man die dus niet vies was van fysieke confrontaties. Het verbaast dan ook niet dat Voorpost haar militanten heeft opgeroepen om vandaag allen naar de begrafenis van Raf Liedts te gaan.

 

"Raf koos er al vrij snel voor om zich actief in te zetten voor het Vlaams Blok", vervolgt Bert Deckers die Raf Liedts looft als VB-regiosecretaris van de regio Turnhout-Mol, als VB-gemeenteraadsfractieleider in Herentals en als VB-fractieleider in de Antwerpse provincieraad. "Raf wist alle mogelijke interne brandjes meteen te blussen en met de jongste begrotingsbespreking van de Antwerpse provincieraad wierp dit duidelijk zijn vruchten af. Met Raf verliest het Vlaams Belang niet enkel een militant, mandataris en idealist van het eerste uur, het verliest tevens iemand die tot op het einde bleef geloven in de wederopstanding van het Vlaams Belang/Blok van weleer. Hij was realistisch en rationeel en besefte de problemen die de partij momenteel ondergaat, maar steeds opnieuw kon hij onze ploeg motiveren om voluit te gaan voor de constructieve (!) oppositie. (…) Als alle nationalisten dezelfde motivatie als Raf zouden hebben, staan we er goed voor, maar helaas zijn mensen als Raf de laatste der Mohicanen… dit ten voordele van de arrivisten en carriérejagers. Desalniettemin hopen we dat het tegendeel waar is.” 

 

Het moet “carrièrejagers” zijn (met accent grave), en niet “carriérejagers (met accent aigu). Maar vooral: waarom op het einde van een sereen overlijdensbericht – op dat “extreemlinks tuig” na – zo uithalen tegen de arrivisten en carrièrejagers bij het VB? Wie bedoelt Bert Deckers trouwens? Zelf overigens slechts als opvolger provincieraadslid geworden nadat Bruno Valkeniers besloot niet meer te zetelen in de Antwerpse provincieraad. En nog dit. Normaal gezien zou Raf Liedts halverwege de periode 2009 - 2014 Pieter Huybrechts opvolgen als Vlaams parlementslid, maar die laatste stribbelde tegen omdat hij zijn parlementair pensioen nog wat wil aandikken. Nu was er sprake van dat Raf Liedts in 2013 het parlementair zitje van zijn stadsgenoot zou overnemen. Mocht Pieter Huybrechts alsnog stoppen met kranten lezen in het Vlaams parlement zijn de eersten die in aanmerking komen om Huybrechts op te volgen: Hugo Coveliers (ex-senator, nu enkel nog Antwerps gemeenteraadslid), Alexandra Colen (nu federaal parlementslid) en Barbara Bonte (nu VB-personeelslid). Go for it, Babs !

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: liedts |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.