26-01-12

NIEUWBAKKEN VB-PERSONEELSLID REAGEERT

Over Deurne gesproken. De beroemdste inwoner van Deurne op Bart De Wever, Mieke Vogels, Warre Borgmans en nog een paar anderen na – Sam van Rooy, dus – is terug online op Facebook (foto). Hij reageerde meteen op het AFF/Verzet-artikel gisteren.

 

Sam Van Rooy moest daarvoor wel naar een café trekken, maar als iets hoogdringend is, mag dat geen bezwaar zijn. Sam van Rooy: “Ben ik even (kort) terug in dit café, speciaal voor het AFF! ;-) Wat een leugenachtige bende is me dat. Schrijven dat ik ‘een hele rij journalisten, televisiepersoonlijkheden en intellectuelen uitscheld voor al wat maar lelijk is’. Dat is natuurlijk totaal van de pot gerukt, zoals we van de leugenachtige hysterici van het AFF gewend zijn. Oordeel zelf: ‘Terwijl de multicul door de strot van elke Vlaming werd geramd, zat Van Gils kaviaar te eten, samen met Phara, Kathleen Cools, Tom Lanoye, Kristien Hemmerechts, Rik Pinxten, Jan Blommaert, Rudi Vranckx, Jan Hertogen, Yves Desmet, Tom Naegels, Eva Brems, enzovoort.’ De commentaren onder het bewuste stuk zijn natuurlijk ‘gesloten’. Jacques Presser had gelijk: ‘Als het fascisme in Europa ooit terugkomt, zal het dat doen onder de naam antifascisme’.”

 

Toegegeven, er zijn lelijker dingen dan mensen te verwijten kaviaar te eten terwijl “de multicul door de strot van elke Vlaming werd geramd”. Maar fraai is het ook niet. We hadden graag Van Rooy letterlijk geciteerd, maar hij was offline toen we besloten het artikel van de dag aan Sam van Rooy te wijden. Hugo Coveliers en N-VA’er Theo Francken waren ook in de running, maar na overleg besloten we voorrang te geven aan het jong geweld. Maar dat was intussen dus offline. Dat het antifascisme het nieuwe fascisme zou zijn, is van hetzelfde niveau als dat kleuters tegen elkaar zeggen: “Al wat je zegt, ben je zelf.” Het mist elke historische grond, en beantwoordt ook niet aan de gangbare definities van fascisme en antifascisme.

 

Waarom de commentaren ‘gesloten’ zijn, kan je al een paar jaren lezen in de rechterbovenhoek van deze blog. AFF/Verzet is verantwoordelijk voor al wat op deze blog verschijnt, inclusief reacties van lezers als die publiek gemaakt worden. Toen op onze reactiemodule voortdurend onheuse reacties gepost werden, tot en met doodsbedreigingen voor derden, hebben we de reactiemodule gesloten. AFF/Verzet is het werk van een aantal vrijwilligers waarvan de meesten een volle dagtaak hebben elders, zodat het ook onmogelijk is om uur na uur bij te houden wat hier dag en nacht gepost zou worden. Er is echter altijd mogelijkheid om ons te mailen met de ‘Contacteer me’-knop rechts bovenaan deze blog.

 

Gisteren kregen we nog de reactie: “De AFF-blog is knap in elkaar gestoken, heel leesbaar en goed geïnformeerd.” Waarvoor dank.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: van rooy |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.