08-03-12

EN NU HET POLITIEK INCORRECT KOOKBOEK VAN HET VB

Na een paar hindernissen (haar anti-islamboek was eerst aangekondigd voor het najaar 2011, de boekvoorstelling zou plaatsvinden in het Felixpakhuis…) kon Anke Van dermeersch dinsdagavond dan toch haar eerste boek voorstellen (foto 1).

 

In de buurt van het Elzenveld in Antwerpen, waar de boekpresentatie en de lancering van ‘Vrouwen tegen islamisering’ plaatsvond met meer dan mannen dan vrouwen in de zaal (foto 2), stonden enkele politiewagens klaar om snoodaards op te pakken die het feestje van Anke wilden verstoren. Voor zover als bekend bleef alles echter rustig. Fouad Belkacem en Sharia4Belgium bleven weg, tot grote spijt van het Vlaams Belang. Judith Wohlfarth (van het Duitse Pro Nordhrein-Westfalen), Jackie Griffin (echtgenote van de eveneens aanwezige Britse BNP-leider Nick Griffin), Anne King (actief bij de Franse identitairen, supporter van FN-dissident Carl Lang) en Suzanne Winter (van het Oostenrijkse FPÖ) waren de buitenlandse sprekers die, elk in hun eigen taal, vertelden waarom de islam niet deugt. Anke Van dermeersch sloot de avond af met de voorstelling van haar boek Hoer noch slavin. Vrouwen en islam.

 

We hebben het boek nog niet kunnen lezen. Lex Moolenaar kreeg het vooraf in handen, ter voorbereiding van een bijna paginagroot interview met la Van dermeersch in Gazet van Antwerpen dinsdag. Lex Moolenaar: “Dat het betoog van Van dermeersch een langgerekte aanklacht is tegen de vermeende islamisering van onze samenleving, zal niemand verrassen. De schrijfster probeert wel geregeld haar harde lijn te nuanceren, maar vervolgens redeneert ze die nuances consequent zelf weg. Ze wil geen aanval openen op gematigde moslims, zegt ze. Om vervolgens te poneren dat de Koran niet voor interpretatie vatbaar is en dat een gematigde islam dus niet kan bestaan. (…) Feministische moslima’s zijn het kanonnenvlees dat naar het front wordt gestuurd om de autochtone bevolking te misleiden, terwijl de islamisering als kruipolie de samenleving vergiftigt.”

 

Anderzijds staan in het boek ook een aantal zaken die onze samenleving met kracht moet bestrijden (intrafamiliaal geweld, holebihaat, genitale verminking, bloedwraak, verstoting en polygamie). De meeste van die fenomenen (intrafamiliaal geweld, holebihaat…) zijn evenwel niet exclusief islamgerelateerd. De dag moet nog komen dat bij het VB een homo vrij kan uitkomen voor zijn geaardheid. Anke Van dermeersch roept intussen alle vrouwen ter wereld op om toe te treden tot het ‘amazonisme’. Anke Van dermeersch (in Gazet van Antwerpen): “Een cultuuroverschrijdende, kindgerichte loyaliteit (…) waarbij ze hun zonen en dochters gelijkwaardig opvoeden.” Feminisme wil la Van dermeersch het niet noemen. “Het amazonisme overstijgt het feminisme, want het is utopisch en het geldt voor alle vrouwen ter wereld.” Alsof het feminisme niet zou gelden voor alle vrouwen ter wereld.

 

Het volgend boek van Anke Van dermeersch is inmiddels in de maak. Een boek dat ze aan het samenstellen is samen met haar Mechelse VB-collega Frank Creyelman. Anke Van dermeersch: “Het wordt een politiek incorrect kookboek met recepten van VB-parlementsleden voor kreeft, foie gras, kikkerbillen en zo. Zo kunnen we ons eens in een ander, wat vrolijker daglicht stellen.” De kans is groot dat de VB-parlementsleden inderdaad in een “wat vrolijker daglicht” komen te staan als GAIA en anderen vernemen wat in het kookboek staat.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boeken, islam, van dermeersch |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.