12-03-12

DILEMMA IN AALST

Aanstaande woensdag zullen koning Albert II en koningin Paola (foto 1) het Vrij Technisch Instituut (VTI) in Aalst bezoeken naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van de school. Ten huize Steve Herman (foto 2), de nieuwe kopman van het VB-Aalst, is er nu een meningsverschil.

Uitgerekend één van de twee zonen van Steve Herman is uitgekozen om  bloemen af te geven aan de koningin. Steve Herman vindt als republikein dat zijn zoon dit niet moet doen; zijn echtgenote vindt dat hij zich hierin niet moet moeien. Hoe dit diplomatisch oplossen? Steve Herman vroeg op zijn Facebookpagina om advies. De meningen lopen nogal uiteen. Een selectie:

JVS: “Inderdaad… ni moeien!”

PD: “Het kind die dag kleden in een vlag van het Vlaams Belang!”

BT: “Laat je zoon beslissen!!!”

MS: “Boek een reis :-)”

KH: “Misschien dat ze dat speciaal gedaan hebben omdat ze weten dat je van Vlaams Belang bent.”

GD: “Gewoon de kleine nen dag thuis houden.”

SE: “Laat Robin een taart in haar gezicht gooien.”

PVM: “Je kan hem heus jouw gedacht niet opdringen. Je pa zou dit ook nooit gedaan hebben.”

WP: “Geef je vrouw je bankkaart. Gun haar een extra shopdagje, citytrip, welnesske… Steve, gij weet toch hoe ge vrouwen moet aanpakken.”

JD: “Als de Staatsveiligheid dit hier leest, dan is het probleem opgelost.”

PW: “Laat de kinderen nog kinderen zijn. Gauw genoeg zullen ze de klotewereld leren kennen.”

DT: “(Nadat Steve Herman schreef dat zijn zoon de bloemen zou moeten afgeven aan het “Spaans spook”, anderen denken dat het eerder voor “die oude Italiaanse” zal zijn, nvdr.): “Geef hem ne kruisboog mee :-)))”

RV (Een VB-personeelslid, nvdr.): “Mijn zoon moest ooit vlag gaan zwaaien voor Bebert. Ik heb voor hem een briefje geschreven voor een ‘Vlaamsnationale snipperdag’ en ben met hem een ijsje gaan eten. De juf kon er goed mee lachen.”

TD: “Schrijf een brief naar de koning dat uw zoon een vader heeft van Vlaams Belang. En dan mag hij niet meer. Simpel toch?”

Wat het uiteindelijk wordt, is nog niet bekend. De zoon zelf laten beslissen, is het meest gegeven advies. Ook AFF/Verzet adviseert dit.

Een ander probleem in Aalst is inmiddels opgelost. De N-VA heeft naar alle partijen een brief verstuurd om te melden wie de gemandateerden zijn om te praten over coalitievorming na de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. In ’t Pallieterke wees Karim Van Overmeire erop dat het VB, in tegenstelling tot andere partijen, nog niet gereageerd had. De brief is inmiddels boven water gekomen bij het VB. Steve Herman reageert met gemengde gevoelens: “Hoe hypocriet kan je zijn? Enerzijds roept Siegfried Bracke dat NV-A nooit met het Vlaams Belang in een coalitie zal stappen, anderzijds krijg ik van de NV-A een brief met ‘Beste Steve’ als aanspreektitel om eens te gaan spreken. Wie moeten we van die gasten nu geloven?” Na enige discussie besluit Steve Herman: “Wij zijn beleefde mensen en gaan contact opnemen, maar met slechts één doel voor ogen: wij bedriegen onze kiezers of verloochenen onze principes nooit.” Het klinkt niet alsof men veel goesting heeft om mee te besturen.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aalst, herman, 14 oktober |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.