13-03-12

‘VLAAMS BELANG MAGAZINE’-REDACTIE MISLEIDT HAAR LEZERS

Het maandelijkse Vlaams Belang Magazine is nooit onze favoriete VB-publicatie geweest. Zo zoutloos. Het is omdat iemand het moet doen, want anders lazen we het niet.

 

Even was het blad leuk met de rubriek Politieke vrienden, maar het is al meer dan een jaar geleden dat die rubriek nog verscheen. Politieke vrienden gaat het Vlaams Belang tegenwoordig zoeken in de Verenigde Staten, en zo trok van 9 tot en met 12 februari een VB-delegatie naar de Conservative Political Action Conference (CPAC). In het Vlaams Belang Magazine vind je deze maand een verslagje met foto’s: Filip Dewinter met Republikeins parlementslid Walter B. Jones; Philip Claeys, Filip Dewinter en Anke Van dermeersch met Republikeins parlementslid Alan West; Filip Dewinter geïnterviewd door een zwarte televisiepresentator en… Filip Dewinter ontmoet Sarah Palin.

 

Het verhaal over die ontmoeting is al meer dan een maand oud. Op 11 februari twitterde Filip Dewinter: “Met ‘Sarah Palin’ op CPAC in Washington. Zomaar tegen het lijf gelopen.” Die aanhalingstekens rond Sarah Palin waren correct én belangrijk. Filip Dewinter staat er niet op de foto met de echte Sarah Palin, maar met een lookalike. Apache doorprikte de grap van Dewinter en wees erop dat in de Verenigde Staten vaak dubbelgangers rondlopen die, dikwijls voor een klein bedrag, voor een foto willen poseren. Zo ook hier. Op de orginele foto (foto 2) zie je ook nog de promokaartjes die de lookalike vasthoudt om haar voor andere feesten en partijen in te huren.

 

Filip Dewinter heeft intussen toegegeven dat het inderdaad maar een lookalike is die hij de hand schudt, maar in het Vlaams Belang Magazine wordt het voorgesteld alsof hij op de foto staat met de echte Sarah Palin: Filip Dewinter ontmoet Sarah Palin, zonder aanhalingstekens (foto 1). We willen best geloven dat de gemiddelde Vlaams Belang Magazine-lezer niet Apache of een andere serieuze publicatie leest, maar de redactie van het Vlaams Belang Magazine doet dat wel. Ze weet dus beter.

 

Het artikel in het Vlaams Belang Magazine is niet ondertekend, maar volgens onze bron is het geschreven door Kurt Ravyts die mee naar de Verenigde Staten was. Hij weet dus maar al te goed hoe de vork aan de steel zit. Mocht Karel Dillen nog leven, hij zou bij het zien van het jongste nummer van het Vlaams Belang Magazine waarschuwen: “Ook al gaat de leugen snel, de waarheid achterhaalt hem wel.” In de digitale versie van het Vlaams Belang Magazine is de foto weggelaten. Bevreesd dat de foute foto via het internet zou opvallen, terwijl de lezers van de papieren versie er toch geen erg in hebben dat ze bij de neus genomen worden?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, media |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.