16-03-12

WEG BIJ DE N-VA

Terwijl het aantal VB’ers dat overstapt naar de N-VA’ers groeit – maar daarover meer volgende week – zijn er ook mensen die de N-VA verlaten spijts die partij een gouden toekomst wacht. In Borsbeek, bij Antwerpen, stapt N-VA-secretaris Geertruida Dieltjens op wegens “de voortdurende discriminatie en minachting voor vrouwen”. In de regio Mechelen-Lier zijn de voorbije maanden zeven mandatarissen opgestapt bij de N-VA.

De N-VA is een mannenclub, zo leert een blik op de aanwezigen tijdens de laatste vormingsdag voor  kandidaat-mandatarissen in Leuven. En de mentaliteit is er blijkbaar ook naar, spijts enkele opvallende vrouwelijke mandatarissen. Geertruida Dieltjens werkte sinds anderhalf jaar, eerst als penningmeester en later als secretaris, voor de N-VA in Borsbeek. “In het begin verliep alles goed, maar al snel bleek dat het bestuur minder oor had voor de mening van de vrouwen in de partij”, zegt Geertruida Dieltjens in Het Nieuwsblad.  De “onvriendelijkheid jegens de vrouwelijke partijleden” escaleerde de jongste maanden waardoor Geertruida Dieltjens niet de enige is die haar ontslag indiende. “Als gevolg van een discussie, werd ik uitgescholden voor ‘gehandicapte, naïef en incompetent als politica'”, zegt Geertruida Dieltjens. Ze gaf haar ontslag en stuurde een mail met klachten naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. Terwijl die man al zoveel om het hoofd heeft.

In Putte, in de buurt van Mechelen, is OCMW-raadlid Dirk Vereycken weg bij de N-VA. Hij zetelt voortaan als onafhankelijke in de OCMW-raad. Dirk Vereycken verwijt zijn ex-partijgenoten dat ze gemaakte afspraken niet naleven en nieuwkomers er voor het zeggen hebben. “Van het kleine aantal mandatarissen in de regio Mechelen-Lier ben ik al de zevende die opstapt bij de N-VA”, zegt Dirk Vereycken in Gazet van Antwerpen. In Bonheiden is Lode Van Dievel, een oom van VRT-journalist en auteur Louis Van Dievel, weg bij de N-VA. Lode Van Dievel is OCMW-raadslid in Bonheiden en was de eerste N-VA’er op de kartellijst CD&V/N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Waarom hij weg is bij de N-VA is niet duidelijk. In Sint-Katelijne-Waver stapte OCMW-raadslid Cindy Ceuppens in alle stilte over naar kartelpartner CD&V. In Heist-op-den-Berg verloor de N-VA haar schepen voor toerisme en feestelijkheden Anja Van Dijck (foto 1). Zij was de eerste N-VA’ster en enige N-VA-verkozene van de kartellijst CD&V/N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Toen de N-VA besloot voor de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar met een eigen lijst naar de kiezers te trekken, los van de CD&V, besloot Anja Van Dijck over te stappen naar de CD&V.

Maar niet iedereen stapt over naar de CD&V. In Nijlen stapt Erica Era over naar de Open VLD. In 2006 was Erica Era nog lijsttrekster van de N-VA in Nijlen. Enkele maanden geleden besloot ze als onafhankelijke in de gemeenteraad te zetelen, nu stapt ze over naar de Open VLD omdat ze denkt met de Open VLD in Nijlen meer te kunnen realiseren dan met de N-VA. Open VLD die in de gemeenteraad van Nijlen nu overigens maar één gemeenteraadslid heeft. In Willebroek stapte gemeente- en OCMW-raadslid Yolande Emmerechts op bij de N-VA ingevolge een dispuut met N-VA-Kamerlid Reinilde Van Moer. Yolande Emmerechts werd in 2006 verkozen op een VB-lijst en stapte in 2008 over naar de N-VA. In de OCMW-raad blijft ze zetelen als onafhankelijke. In de gemeenteraad gaf ze haar ontslag. Omdat ze verkozen is op een VB-lijst is het nu het VB die haar zitje in de gemeenteraad mag opvullen. In Mechelen tenslotte is OCMW-raadslid Kathleen De Wolf (foto 2) uit de N-VA gezet omdat ze een afspraak met kartelpartner CD&V niet wilde naleven: na drie jaar in de OCMW-raad plaats maken voor CD&V’er Melican Kucam. Eigen Volk Eerst en Altijd?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-va, leegloop |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.