22-03-12

VLAAMS BELANG TOCH NOG IN 'DE LAATSTE SHOW'

Filip Dewinter klaagt erover dat in de dertien jaren De Laatste Show geen enkele VB’er mocht plaatsnemen op de canapé naast Bruno Wyndaele, Mark Uytterhoeven, Frieda Van Wijck of Michiel Devlieger (foto 1). Eén van de presentatoren van Vlaanderens populairste praatprogramma heeft anders al eens uitgelegd hoe dat komt: “We moeten ons goed voelen bij de te interviewen gast.”

 

Blijkbaar heeft niemand van de vier presentatoren een goed gevoel bij VB’ers, maar voor de laatste uitzending vanavond heeft Michiel Devlieger van zijn hart dan toch een steen gemaakt. Als eerste gast is Filip Dewinter himself vanavond bij De Laatste Show. Gesprekken met politici gaan in De Laatste Show zelden over politiek, en in De Laatste Show zal Michiel Devlieger met Filip Dewinter spreken over zijn geliefde hobby: vliegeren in Zeebrugge. Wat doet dat met een mens, als de ene vlieger niet meer opgaat maar de andere wel?

 

Voor een tweede gesprek worden Anke Van dermeersch en Barbara Pas verwacht. Michiel Devlieger zal aan Anke vragen waar haar bijnaam Blonde Bambi toch vandaan komt. Blond is ze wel, maar Bambi? Anke wordt ook gevraagd te reageren op een filmpje waarin Alexandra Colen commentaar geeft op de halfnaakte An-Sofie Dewinter als boegbeeld van de jongste VB-campagne. En natuurlijk kan haar volgend boek niet onbesproken blijven: het politiek incorrect kookboek met recepten die Anke samen met Frank Creyelman inzamelde bij haar VB-collega’s. Hoe je foie gras serveert, kikkerbilletjes klaarmaakt, enz.

 

Met Barbara Pas praat Michiel Devlieger over de spitse formuleringen bij het Vlaams Belang. Filip Dewinter gaf het voorbeeld met “Waar is de poen van uw pensioen? In de pocket van Mohammed”. Anke Van dermeersch volgde met “Door een hoofddoek te dragen, doen moslima’s zichzelf de das om”. Barbara Pas liet zich laatst in De Zevende Dag, in een debat met staatssecretaris voor fraudebestrijding John Crombez, ontvallen: “Ik moet wennen aan een socialist bij fraudebestrijding.” Wordt het ook wennen met het nieuwe bestuur van de Vlaams Belang Jongeren dat aanstaande zondag bekendgemaakt wordt? Van het huidige bestuur werd aangekondigd dat het “rebel binnen de rebellen” zou zijn. We hebben daar niets van gezien, maar wat wordt het met het volgend bestuur?

 

Wie al veel watertjes doorzwommen heeft bij het VB is Gerolf Annemans. Drie jaar geleden won hij de eerste AFF-prijs VB’er van de week. Sindsdien is die prijs niet meer toegekend terwijl het AFF toch nog altijd de vinger aan de polsslag van het VB houdt. Wat zegt dit over Annemans en over het VB? En verder: schildert Gerolf nog wel eens?, en speelt hij nog steeds schuiftrompet? Met nationaal secretaris en VB-boegbeeld in Ninove Guy D’haeseleer aan de drums (foto 2) zou Gerolf met een muziekgroep kunnen starten. Van Filip Dewinter is bekend dat hij wel eens Elvis zingt. Wie zou Gerolf nog opnemen in een VB-muziekgroep? En wat zou er op het repertoire staan?

 

Bij De Laatste Show hebben ze ook oog voor de randgroepen bij het VB. De heren en dames van het Katholiek Vlaams HoogstudentenVerbond (KVHV) komen vertellen over de stijlvolle fakkeltocht die ze vorige donderdagavond in Antwerpen hielden. Ze waren, spijts het een lang tevoren aangekondigde activiteit was, met volk ook uit Leuven en Gent, maar met zestig studenten. Maar het was stijlvol. Slechts verstoord door een snoodaard die aan de haal ging met een KVHV-petje.  De scouts van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) komen vertellen hoe ver het staat met hun voetbalploeg in de maak, en wat de plannen zijn met het paasfeest en het opstarten van een feestcomité.

 

Als muzikale afsluiter van De Laatste Show krijgen we vanavond niet meer de supergroep die al de hele voorbije week optrad, met muzikanten van ’t Hof van Commerce, The Rhythm Junks en andere groepen. Het wordt nog beter met de VNJ-muziekkapel die vanavond in De Laatste Show haar succesvol optreden op het jongste Vlaams Nationaal Zangfeest herhaalt. En zo komt er nog een waardig slot aan dertien jaar De Laatste Show. Vanavond op Eén, rond 22.00 uur.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: media |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.