28-03-12

MINSTENS 41 VB’ERS NAAR DE N-VA (2)

Bij onze telling van VB’ers bij de N-VA telden we Veerle De Waal (voorlopig) niet mee omdat het nog niet duidelijk is of ze is toegetreden tot de N-VA in Essen dan wel tot de kartelpartner van de N-VA, Project Leefbaar Essen (zie hierboven). We lieten ook anciens achterwege als Geert Van Cleemput, gewezen hoofd van de VB-studiedienst en na de verkiezingen in 2004 overgestapt naar de N-VA. Of Jaak Peeters.

 

Die laatste liet ons via een omweg – de reactiemodule bij Knack en een mail naar het Nederlandse antifascistisch blad Alert! – weten dat hij niet van het Vlaams Blok naar de N-VA is overgestapt, maar het Vlaams Blok verlaten heeft. In 1988. In 1991 stapte hij over naar de Volkunie (VU), en na de splitsing van de VU ging hij over naar de N-VA. Hij is dan wel onvolledig in het overzicht van zijn politieke loopbaan: zowel in de documentatie van de Nederlandse collega’s naar wie Jaak Peeters mailde als in Het Vlaams Blok van Hugo Gijsels (blz. 144) is Jaak Peeters genoteerd als dat hij in de jaren negentig ook nog actief was bij het Nationalistisch Verbond.

 

Op het forum van Knack maakte Jaak Peeters zich ook druk dat niet rechtstreeks kan gereageerd worden op deze blog. Jaak Peeters: “Ik constateer dat het onmogelijk is om op de site van het AFF zelf te reageren. Dat maakt duidelijk hoe ‘open’ die heerschappen zijn. Laat er ons niet langer woorden aan vuil maken.” Had Jaak Peeters gezien wat er onder het AFF-logo rechts op deze blog staat, wist hij dat we de reactiemodule op deze blog hebben moeten sluiten na herhaaldelijk overtreden van de fatsoensregels. Concreet ging het over doodsbedreigingen die gepost werden in de reactiemodule, en vermits AFF/Verzet louter draait op vrijwilligers met allen een fatsoenlijke job en/of tijdsbesteding, is het ons zelfs materieel niet mogelijk permanent te bewaken wat hier als reacties gepost zou worden.

 

Meteen moeten we nog maar eens tegenspreken wat iemand anders postte op het forum van Knack: “Jeezes, het AFF. Dat politiek correcte clubje gesubsidieerde extreemlinksen dat werkloos was na de val van de muur. Hoe oud zouden die mannen nu zijn?” We gaan niet tegenspreken dat de kern van het AFF alsmaar ouder wordt. Wel zijn het niet enkel mannen, vrouwen zijn evenredig aanwezig. Het AFF wordt niet gesubsidieerd. Nogmaals: het AFF wordt niet gesubsidieerd. Bij ons ook geen mensen tewerkgesteld door een partij of vakbond en intussen fulltime bezig met een zogenaamd onafhankelijke blog, om RechtsActueel niet te noemen. Last but not least krijgt de redactie van AFF/Verzet alsmaar meer nieuwe medewerkers. Alle namen die vorige maandag en vandaag naar boven zijn gehaald als (ex-)VB’er bij de N-VA, is werk van nieuwe medewerkers aan deze blog.

 

Ook willen we nog even reageren op een N-VA’er – N-VA-bestuurslid in een Vlaamse middelgrote stad – die de ‘Contacteer me’-knop rechtsboven deze blog wél vond. In een mail wijst hij erop dat in een buurgemeente twee SP.a’ers overgestapt zijn naar de N-VA. Of wij ook een volledige lijst hebben van SP.a’ers bij de N-VA?, “Is N-VA nu een extreem linkse partij aan het worden?”, en of we dit ook aan de kaak durven stellen? Neen, wij hebben geen lijst van SP.a’ers bij de N-VA, maar volgens onze informatie is dat ook maar een kleine groep. We herhalen: volgens onze informatie zijn het vooral mensen van lokale lijsten – genre Gemeentebelangen – die naar de N-VA zijn overgestapt. In de tweede plaats zijn het mensen van VB, CD&V en Open VLD – met voorop VB’ers. En slechts in derde instantie mensen van andere partijen. En neen, wij denken niet dat met de SP.a’ers bij de N-VA de partij van Bart De Wever “een extreem linkse partij aan het worden” is. De SP.a trouwens associëren met “extreem links”… dat kan ook alleen maar uit de mond komen van een N-VA’er of erger.

 

Na de overstap van voormalig Vlaams Belang-personeelslid en -gemeenteraadslid Steven Dupont en de vraag van een journaliste twitterde N-VA-Kamerlid Peter Dedecker: “Er hebben slechts +/- 100 mandatarissen van andere partij de filter overleefd, waarvan slechts een twintigtal VB”. Stadsgenoot en minister Freya Van den Bossche vond die “slechts” best veel. Sindsdien kregen wij regelmatig meldingen van nog meer VB’ers die opgenomen werden in de rangen van de N-VA. Ons artikel maandag, toen we dertig VB’ers bij de N-VA hadden opgelijst, bracht nieuwe reacties te weeg zodat we op dit ogenblik uitkomen op minstens eenenveertig VB’ers die aanvaard werden door de N-VA. De leegloop bij het Vlaams Belang is nog groter, en we kunnen ons er enkel over verheugen. Zonder te denken dat het Vlaams Belang intussen een leeg vat is. Wij rekenen erop dat alle VB’ers intussen bij de N-VA bij partijvergaderingen én publiek afstand nemen van alle standpunten, voorstellen en acties die het Vlaams Belang kenmerken als een extreemrechtse partij.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-va, leegloop |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.