30-03-12

HET GAAT "VOORUIT, EN NOG MEER VOORUIT"

“Antwerpen is goed bezig!” Duivel-doet-al Ruben Rosiers aka Ruben Solidarista is tevreden. Het gaat "vooruit, en nog meer vooruit!"

 

Gisterenavond was er in Antwerpen een door Rosiers opgezette anti-imperialistische actie, actie tegen steun aan de rebellen in Syrië (foto 1). Dinsdag kwam voormalig NPD-voorzitter Udo Voigt op uitnodiging van de Nationalistische StudentenVereniging (NSV) spreken (foto 2, een vooruitgang want twee jaar geleden moest een NPD-spreker het nog stellen met het Nieuw-Solidaristisch Alternatief). En vanavond wordt in café De Leeuw van Vlaanderen in Antwerpen een Franstalig boek voorgesteld over CasaPound (foto 3).

 

Dat de actie gisterenavond maar twintig man op de been bracht, een kniesoor die daarover klaagt. Eddy Hermy was nog maar eens vanuit Oostende naar Antwerpen afgezakt, Roy Matthijsse was met zijn Nederlandse kameraden van de Vrije Nationalisten Noord-Brabant en de Nationale Socialistische Aktie in Antwerpen, en Thierry Vanroy had het gelukkig nog niet te druk als nieuwbakken bestuurslid van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) zodat hij als vanouds bij acties van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) de hele reutemeteut kon filmen.

 

“De Syriërs hebben in een referendum massaal gestemd voor de democratische hervormingen van president Bashar Al-Assad”, legde Ruben Rosiers uit in een pamfletje dat hij liet verdelen. Rosiers wil “niet nog een ‘bevrijding’ van een ‘regime’ dat wij niet kennen. Niet nog krokodillentranen voor ‘vrijheidsstrijders’ die in wezen fundamentalistische terroristen zijn.” Het is aandoenlijk het te lezen van de pen van iemand die anders niet vies is van mee op te stappen met Duitse ‘autonomen’ (in Duitsland noemen ze die gewoon “nazi’s”, foto: Ruben Rosiers op 1 mei 2010 in Berlijn), iemand die meerdere keren per jaar naar Italië gaat om te leren van Casa “Wij willen de erfgenamen van het fascisme zijn” Pound.

 

De Nederlandse kameraden legden uit dat “de imperialistische machtsblokken” door de Syrische hoofdstad Damascus te veroveren hopen “de bewapening van de Hezbollah te beperken om zo later gemakkelijker de Iranese hoofdstad Teheran in te kunnen nemen” zodat dan “de Hezbollah zo minder doeltreffende tegenacties kan uitoefenen tegenover het Israëlische zionisme.” Of de gemiddelde Antwerpenaar daarmee begrijpt wat er allemaal aan de hand is, is maar de vraag. Een man van buitenlandse afkomst schold de betogers voortdurend uit voor “Idiots”. De betogers konden enkel antwoorden met hun glimlach.

 

Nu ja, betogen. Er werd vijf meter gestapt. Van het midden van het Astridplein tot de rand van datzelfde plein waar ook nog flyers verdeeld werden voor Bicky cheeseburgers én een cola voor 3.60 euro bij frituur De Laet. De politie schatte de impact van de betoging correct in: pas een dik half uur na de start van de actie daagden twee politieagenten-op-fiets op om polshoogte te nemen. Twintig betogers. Twee jaar geleden waren ze bij een pro Palestina-actie van het N-SA op datzelfde Astridplein met zeventien mensen. Nu dus met twintig. Het gaat “vooruit, en nog meer vooruit!”

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, internationaal, rosiers |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.