07-04-12

NIEUW MAGAZINE: HOPE NOT HATE

Groot-Brittannië is een nieuw antifascistisch magazine rijker. Hope not hate heet de nieuweling (foto 1) die gerealiseerd wordt door voormalige medewerkers van Searchlight Magazine (foto 2). Searchlight Magazine blijft intussen verder verschijnen, zij het dat de pagina’s binnenin niet meer in kleur zijn.

 

Onenigheid tussen de eigenaars van Searchlight Magazine en het merendeel van de redacteurs maakte dat beide partijen hun eigen weg gingen. Wim Haelsterman, sinds 1998 de Belgische medewerker van Searchlight Magazine, sloot zich aan bij de nieuwe ploeg van Hope not hate geleid door voormalig Searchlight-redacteur Nick Lowles. Andere bekende naam aan boord is de onvermoeibare Graeme Atkinson die net als voorheen bij Searchlight de functie van European editor opneemt. Hope not hate is ook de naam van een antifascistische campagne die de voorbije jaren in Groot-Brittannië grote weerklank kreeg. Een campagne tegen racisme en racistisch geweld op Brits grondgebied. Hope not hate is dan ook geen onbekende naam in antifascistische en antiracistische kringen.  

 

Het eerste exemplaar van het nieuwe Hope not hate-magazine, 48 pagina’s dik,  bevat een dossier over hoe je extremisme kan aanpakken, wie de financiers zijn van Nick Griffins British National Party (BNP), een overzichtskaart van het geweld gepleegd door de English Defence League (EDL), een artikel over een islamitische extremistische groep uit Bangladesh, de kansen van de BNP bij de verkiezingen in mei in Londen… De internationale actualiteit wordt gevolgd met kleinere artikels (Nederland, Spanje, Oostenrijk, Zweden, België, de Verenigde Staten…) en grotere bijdragen (Frankrijk, Noorwegen, Duitsland).

 

Hope Not Hate verschijnt tweemaandelijks. Een jaarabonnement kost 36 euro. Om je te abonneren klik je hier.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actie, engeland, internationaal |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.