18-04-12

VBJ-VOORZITTER: “GEEF N-VA EEN SCHOP ONDER HUN KONT”

Zondag 25 maart kregen de Vlaams Belang Jongeren een nieuwe voorzitter (foto - 1, 2, 3). Tom Van Grieken, die al “de nieuwe Filip Dewinter” wordt genoemd, profileert zich als man van de nieuwe media maar is voor het overige VB-oude stijl: het vergoeilijken van de Vlamingen die met de nazi’s collaboreerden, het schoppen naar de belangrijkste Vlaams-nationalitische partij…

 

Met zijn eerste editoriaal in de insert van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) in het Vlaams Belang Magazine zit nieuwbakken VBJ-voorzitter Tom Van Grieken meteen op het verkeerde spoor. Titel is Foute Vlamingen. Aanleiding is een uitspraak van Siegfried Bracke van “al even geleden” waarin Bracke verdedigde dat een aantal mensen in het verleden “fout” waren, bij een “foute partij” zaten, en een tweede kans bij de N-VA verdienen. Tom Van Grieken: “We kunnen er onverschillig over doen en de uitspraken klasseren in het rijtje van mestkevers en wandluizen, maar het is eigenlijk veel erger. Deze retoriek van ‘foute Vlamingen’ is niet nieuw. Het is in essentie dezelfde retoriek als Marxisten (de hoofdletter is voor rekening van Tom Van Grieken, nvdr.) gebruiken tegenover KVHV, NSV! of Voorpost. Het is dezelfde taal als die van de Belgische staat die ‘foute Vlamingen’ destijds tijdens de repressie keihard de les spelde.” Het verbaast natuurlijk niet van Tom Van Grieken, spreker op de August Borms-herdenking twee jaar geleden en de gastspreker op de Radicale Sporenherdenking van Voorpost eind juni dit jaar.

 

Interessanter wordt het als de nieuwe voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren zich positioneert tegenover de N-VA en uitlegt wat het VB moet doen.Tom Van Grieken (in het Vlaams Belang Magazine van april 2012, intussen al veertien dagen geleden verschenen): “De N-VA maakt zich duidelijk op om haar plek in te nemen in het Belgisch bestel. Hun oppergoeroe De Wever stelde het zelfs zeer duidelijk: ‘Wij zijn niet de vriend en bondgenoot van het Vlaams Belang. Alles behalve.’ Zelfs niet als het over de Vlaamse onafhankelijkheid gaat. Met zo’n bondgenoten, die zich de betere Vlamingen voelen, heb je geen tegenstanders meer nodig! Moeten wij, met de godsvrede in gedachte, de hand dan wel blijven uitsteken? Ik vind alvast van niet. Niemand klaagde toen het Vlaams Blok de hypocriete VU een schop onder de kont verkocht en ik zie geen enkele reden waarom we niet hetzelfde zouden doen bij haar ‘opvolger’ de N-VA.”

 

Het VB is aan het blèten omdat de N-VA het voorbije weekend zei geen coalitie te willen vormen met het VB. "Wij zijn tegen het cordon sanitaire, maar dat betekent toch niet dat wij een coaltie moeten vormen met het Vlaams Belang", zei Jan Jambon maandag nog. Het aanbod voor gedoogsteun kwam niet ter sprake, maar het zou bijzonder gek zijn zich daarvan afhankelijk te laten maken als nog maar veertien dagen geleden in het VB-maandblad als nieuwe (?) marsrichting verkondigd werd de N-VA “een schop onder de kont” te geven. Het was dan maar een verklaring van de nieuwe voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren, de oudere leiding van het Vlaams Belang heeft hem niet tegengesproken.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vbj, n-va, van grieken |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.