13-04-12

ONDER NIET-VRIENDEN (1). ADVOCATENORDE TEGEN MELDPUNT

Het Meldpunt Illegaliteit van Filip Dewinter (foto 1) haalde gisteren voor de tweede dag op rij de kranten. Nu omdat de website dinsdagavond en woensdag een aantal keren plat lag. Enkel in Gazet van Antwerpen, en dan nog maar in één zinnetje, lazen we de reactie van de Orde van Vlaamse Balies.

 

De Orde van Vlaamse Balies, die alle Vlaamse advocaten groepeert, stuurde een mail naar het meldpunt met de vraag om onmiddellijk te stoppen met dit initiatief. De mail, die ondertekend werd door Edgar Boydens (foto 2), voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies, is kort maar krachtig. “Beste initiatiefnemers van de website meldpuntillegaliteit.be, De Orde van Vlaamse Balies, die alle Vlaamse advocaten groepeert, is werkelijk verbolgen over de oprichting van de site meldpuntillegaliteit.be. In een rechtsstaat is geen plaats voor publieke elektronische schandpalen. Dit getuigt van een verwerpelijke sensatiedrang. Mogen wij er u ook op wijzen dat de website manifest onwettelijk is. Wij benadrukken dat uitsluitend de overheid mag instaan voor de verzameling van gegevens over onwettelijk gedrag van individuele personen. Wij verzoeken u om onmiddellijk te stoppen met dit initiatief." Gazet van Antwerpen bevestigt: “Artikel 8 van de privacywet verbiedt dit soort inzameling door privépersonen. Er staan boetes op tot 600.000 euro.”

 

Over de mail en mededeling van de Orde van Vlaamse Balies wordt in de rubriek Nieuws van het Meldpunt noch in andere communicatie van het Vlaams Belang gesproken. De Orde van Vlaamse Balies heeft zich losgerukt uit de Belgische structuren en draagt “Vlaams” prominent in de naam van de vereniging, maar dat volstaat nog niet om tot de vrienden van het Vlaams Belang te behoren.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: criminaliteit, dewinter, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.