30-04-12

BREIVIK: VAN RAKE OBSERVATIES TOT GEVAARLIJKE COCKTAIL (1)

In de rechtszaak tegen Anders Behring Breivik (foto) is de voorbije twee weken weinig aandacht gegaan naar het manifest dat Breivik schreef ter vergoelijking van zijn bomaanslag en schietpartijen. Omdat men Breivik geen wereldwijd forum wilde geven voor zijn waanideeën. Maar ook omdat men de discussie uit de weg wil gaan? De Nederlandse arabist en journalist Eildert Mulder deed met het boekje Anders Breivik is niet alleen een knappe poging om het manifest samen te vatten en te duiden. Wij lazen het en vatten het op onze beurt samen. Van bijna 1.000.000 woorden in het manifest naar een 1.700-tal op deze blog, de essentie van Breiviks manifest.

 

Het is moeilijk om 1.500 bladzijden onzin op te schrijven. Dat is ook Anders Breivik niet gelukt. In zijn ‘Europese onafhankelijkheidsverklaring’ staan af en toe zelfs rake observaties. Maar Breivik brengt een en ander samen zoals hij knoeiend met kunstmest en andere grondstoffen de bom maakte waarmee hij Noorse regeringsgebouwen bestookte vooraleer het bloedbad op Utoya aan te richten. Humor is aan Breivik niet besteed. Het komt alleen sporadisch voor in bijdragen van anderen die geciteerd worden. De ‘rijkdom’ aan onderwerpen die aan bod komt, dient maar één doel: de bestrijding van de islam en de redding van Europa uit de klauwen van die boosaardige godsdienst. Breivik heeft het gemunt op homoseksualiteit en vrouwenemancipatie, alles wat uit de linkse jaren zestig is voortgekomen, omdat dit heeft bijgedragen tot het morele verval van de moderne samenleving, wat de weerbaarheid van Europa tegen de islam heeft aangetast.

 

Breivik wijst de Holocaust af. Niet uit afschuw voor Hitlers gruweldaden, maar omdat ze vanwege hun kwalijke reputatie zijn anti-islamitisch project in diskrediet kunnen brengen. Holocaustherdenkingen vindt Breivik dan ook nog verwerpelijker. Breivik is, blogger Fjordman citerend, ook tegen de Europese Unie. De Europese landen hebben volgens hen in de eerste plaats elk een flinke portie ouderwets nationalisme nodig om de islam het hoofd te kunnen bieden. EU-ambtenaren worden ervan verdacht steekpenningen te ontvangen om Europa uit te leveren aan de islam. Eén van de vele vragen die Breivik niet beantwoordt is dan: als het de bedoeling is Europa over te leveren aan de islam, waarom laat men dan jaarlijks duizenden migranten verdrinken die in schamele bootjes Fort Europa proberen te bereiken? Je zou ook kunnen opwerpen dat het feminisme – waar Breivik zich zo tegen verzet – Europa sterker heeft gemaakt omdat nu ook de vrouwen hun talenten kunnen ontplooien. Maar zo ziet Breivik dat niet. De vrouwen hebben van mannen slappelingen gemaakt, waardoor Europa stormrijp werd voor de moslims, de ergst denkbare vrouwenonderdrukkers.

 

En met de vrouwen loopt nog meer mis: ze willen kinderen opvoeden, maar ook geld verdienen. Daardoor zijn ze afhankelijk van hulpverlening door de overheid, wat volgens de door Breivik geciteerde Fjordman twee kwalijke gevolgen heeft: de overheid wordt te groot, en vrouwen stemmen daarom op verkeerde, linkse partijen omdat die de beste garantie zijn voor het behoud van uitkeringen en subsidies. Uiteraard heeft Breivik het ook gemunt op ‘de elite’. Het gebeurt wel vaker dat mensen die graag zelf tot de elite willen behoren, de bestaande elite demoniseren. Zoals Pol Pot in Cambodja begon met het vermoorden van mensen die brillen droegen en konden lezen, mensen die in de weg stonden voor Pol Pots communistisch gelijkheidsideaal. Het ergst vindt Breivik politici, academici en journalisten. Zij zijn schadelijker dan moslimmigranten, want die laatsten kunnen het ook niet helpen dat ze ‘wilde beesten’ zijn die door Europese ‘verraders’ zomaar tot Europa worden toegelaten.

 

In Breiviks toekomstig leger van ‘tempelridders’ zijn atheïsten en agnosten welkom, zolang ze bereid zijn onder het teken van het kruis te vechten voor Europese, christelijke waarden zoals Breivik die uitlegt. Dus niet het christendom dat zoals nu aangetast is door het betonrot van het linkse ‘politiek correcte’ denken. Breivik heeft veel met Odinisten gepraat, aanhangers van de vroegere Noord-Germaanse godsdienst. Breivik geeft ze gelijk als ze de huidige kerk ‘suïcidaal humanistisch’ vinden, maar hoopt toch dat iedereen zich achter zijn kruis wil scharen. De islam is volgens Breivik (1) een totalitaire, gewelddadige politieke ideologie die het leven van zijn aanhangers tot in de kleinste details regelt, (2) is onveranderlijk, niet in staat tot hervorming, en (3) is eenvormig. Er is maar één echte islam, met name de meest extreme versie ervan. Een stelling waarvoor Breivik bevestiging vindt bij moslimextremisten zowel als bij islamhaters in ons land en elders.

 

Volgens Breivik proberen de moslims Europa te veroveren. Niet met een ouderwetse veroveringsoorlog, want daarvoor zijn ze militair te zwak. Maar met massa-immigratie en hun hoog geboortecijfer. Wie die demografische jihad dan wel organiseert of beveelt is niet duidelijk. En zouden die moslims echt naar Europa komen om dit continent te ‘moslimiseren’, dan wel omdat ze hier economisch geluk komen zoeken? Wat dan met de grotere moslim-migratiegetallen buiten Europa, en de dalende geboorteaantallen in landen als Egypte , Indonesië, Iran en Turkije? Tunesische vrouwen baren tegenwoordig zelfs minder kinderen dan hun Franse zusters. “Wantrouw elke moslim”, is het devies van Breivik. Kan iemand bewijzen dat de ‘gematigde’ moslims niet in werkelijkheid radicale wolven in schaapskleren zijn? Neen. ‘Gematigde’ moslims zijn een levensgevaarlijke bedreiging, vindt Breivik. Want juist omdat ze zo aardig zijn, zullen buren ongevraagd rekening houden met hun geloof. Daarmee is de eerste stap gezet op het noodlottig pad dat voert naar de dhimmitude, een tweederangsstatus die eindigt met een etnische zuivering van de oorspronkelijke Europeanen.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: breivik, islam, criminaliteit |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.