29-04-12

EN NOG IN ANTWERPEN

Dit weekend staat er – tot ergernis van Filip Dewinter – een verhaal van drie bladzijden lang in De Standaard onder de kop Vechten tegen der Untergang.

 

Bart Brinckman schetst de moeilijke positie van Filip Dewinter die op 14 oktober in Antwerpen de helft of meer van zijn kiezers dreigt te verliezen bij de gemeente- en districtsraadsverkiezingen. Het verhaal is opgehangen aan de voorstelling van het VB-horecaplan eerder deze week in café Jozef aan het Astridplein. Een café op de hoek van het plein aan het Centraal Station dat berucht is omwille van de mensen op gevorderde leeftijd die uit alle uithoeken van het land (tot zelfs uit Luik) er naartoe trekken… in de hoop er enige romantiek te vinden. Meestal hopeloze gevallen die er hun plezier voor één avond/nacht hopen te beleven met al even hopeloze gevallen, maar ook die hebben natuurlijk recht op hun deel liefde en geluk in het leven. Het café wordt uitgebaat door Marcel Cools (rechts op foto 1) die zes jaar geleden op de Antwerpse VB-districtsraadslijst stond en dit jaar promoveert naar de VB-gemeenteraadslijst.

 

Marcel Cools is een fanatieke VB’er, maar de jongste jaren heeft zijn commerciële geest toch de bovenhand gehaald. Jarenlang werd de wand boven zijn toog opgefleurd (nouja) met foto’s van allerhande VB’ers (op foto 2: Jan Penris, Marie-Rose Morel, Anke Van dermeersch, Frank Reniers... drie jaar geleden hier al eens gesignaleerd). Die foto’s zijn nu al een jaar of zo verdwenen uit het café. Ze zijn weg, zoals je ook op de foto van De Standaard kan zien (foto 3, fragment). Er blijven in Antwerpen nog fanatieke aanhangers van het VB. Maar hoe meer het VB kiezers verliest, hoe gezelliger het er wordt.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.