05-05-12

FEESTJE

“Het is bijzonder jammer dat de 1 mei-toespraak van Bruno Valkeniers uit de nieuwsverslaggeving werd gehouden, want de Vlaams Belang-voorzitter sloeg gisteren nagels met koppen”, jammerde men deze week bij het Vlaams Belang.

 

Een toespraak die – als het waar is, zeggen we het ook – veelbelovend begon: “De voorbije weken werd uitgebreid de 100ste verjaardag van het zinken van de zogezegd ‘onzinkbare’ Titanic ‘gevierd’. Jawel sommigen zagen in die verjaardag een perfecte aanleiding om feestjes te organiseren.” En van feestjes, daar kennen sommigen bij het VB veel van! Vorige week zaterdag was er een feestje naar aanleiding van een andere bootreis, de tochten met de Red Star Line die vanuit Antwerpen meer dan 2.000.000 Vlamingen en andere migranten naar de Verenigde Staten brachten tussen 1873 en 1934. In één van de gebouwen waar volgend jaar het Red Star Line Museum opent, is tijdelijk een balzaal ingericht waar onder andere feestjes in de sfeer van de jaren twintig van vorige eeuw ingericht worden.

 

Vorige zaterdag was er het eerste van die feestjes, en wie mochten ze er verwelkomen? Onder andere Staf Wouters (helemaal links op de foto hierboven), VB-gemeenteraadslid in Antwerpen die bijvoorbeeld geen betere omschrijving voor acteur Jan Decleir heeft dan dat Jan Decleir “ne vuile linkse klootzak” is. Voorts: collega Antwerps VB-gemeenteraadslid Nancy Verrijke (tweede van links). Op de valreep dit jaar nog gemeenteraadslid geworden na het opstappen van Hugo Coveliers. Antwerps gemeenteraadslid en senator Anke Van dermeersch was er ook, bij andere gelegenheden zich meer bloot gevend. En (helemaal rechts) Annicq De Neve uit Grobbendonk, de persoonlijke secretaresse van Filip Dewinter. De Grote Baas was er overigens ook, maar omdat hij niet zoals de meeste anderen in aangepaste kledij was, werd Filip Dewinter niet gefotografeerd.

 

Het VB-gezelschap bracht een toast uit op VB-voorzitter Bruno Valkeniers, of was er toch nog een andere reden om het glas te heffen?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: valkeniers, van dermeersch, dewinter, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.