19-05-12

VB’ERS BIJ DE N-VA. AFLEVERING 44

Als Bart De Wever binnenkort weer kwaad is op de Franstalige media is dat de schuld van RésistanceS, en ook wel een beetje onze schuld. Op basis van onze gegevens (1, 2, 3) publiceerde RésistanceS immers een artikel over de VB’ers die intussen bij de N-VA zijn terechtgekomen, en Franstalige media willen daar verder op ingaan. Intussen zijn nog meer VB’ers naar de N-VA overgestapt.

 

Het Belang van Limburg meldde dat Olivier Gobba (foto 1), die na de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 als VB-gemeenteraadslid zetelde in Sint-Truiden, in oktober opkomt bij de N-VA. In april vorig jaar stapte hij “om persoonlijke redenen” op bij het VB. Hij zetelde voort als onafhankelijk gemeenteraadslid, net zoals ex-VB’ster en ex-parlementslid Marleen Govaerts. Welke rol en plaats Olivier Gobba op de lijst van de N-VA krijgt, is nog niet bekend. N-VA-lijsttrekker in Sint-Truiden wordt vastgoedmakelaar Jelle Engelbosch. Bij de bekendmaking van wie lijsttrekker wordt zei Jelle Engelbosch: “Ik ga de kiezer in oktober niet vragen om op ons te stemmen om de regering Di Rupo af te straffen. (…) Ik ga de kiezer in oktober vragen om op onze N-VA-ploeg te stemmen omwille van ons eigen programma voor Sint-Truiden.” Olivier Gobba wil in eerste instantie meehelpen om dat programma te schrijven.

 

Wie we ook nog niet hadden genoteerd als ex-VB’er / nu N-VA’er is Louis Vanhoudt. In 2006 had het VB maar drie kandidaten op haar lijst in het West-Vlaamse Houthulst, terwijl er plaats is voor eenentwintig kandidaat-gemeenteraadsleden. Twee van de drie VB’ers verkasten intussen naar de N-VA. Gemeenteraadslid Jean-Luc Gallet, zoals al eerder bekend. En dus ook Louis Vanhoudt. Jean-Luc Gallet is intussen secretaris van het N-VA-bestuur in Houthulst, Louis Vanhoudt is penningmeester van het N-VA-bestuur in Houthulst.

 

Nog in West-Vlaanderen, in Wingene, maakte Daisy Verbergt bekend dat ze een lidkaart heeft van de N-VA. Zes jaar geleden stond ze nog als tweede op de VB-lijst in Wingene. In november vorig jaar werd Daisy Verbergt gemeenteraadslid, als opvolgster van de naar Aalter verhuisde VB’er Yves De Moor. “Ik zal als onafhankelijke zetelen”, zei Daisy Verbergt toen. “Ik ben al enkele jaren geen lid meer van het Vlaams Belang en distantieer me volledig van hun standpunten. Door het opnemen van mijn mandaat kan ik het Vlaams Belang weren uit de gemeenteraad. Ik zal er wellicht een paar honderd kiezers mee teleurstellen, maar er enkele duizenden inwoners van Wingene een groot plezier mee doen.” Eind vorige maand schoof Daisy Verbergt haar tafeltje in de gemeenteraadszaal tot tegen de tafel van het kartel Burgerbelangen. “Op nationaal vlak heb ik een lidkaart van de N-VA”, zei Daisy Verbergt. “Daarom sluit ik mij, net zoals collega N-VA’er Marc Vanoverschelde, aan bij Burgerbelangen." De ex-VB’ster en kersverse N-VA’ster houdt van restylen. In maart dit jaar nam ze, samen met haar echtgenoot, deel aan een VIJFtv-programma waarin ze beiden een andere outfit aangemeten kregen door een stylist. “Zo raadde hij voor mij een pittige kledingstijl aan, met onder meer diepe decolletés. Ik heb mooie borsten en moest laten zien wat ik in huis had”, vertelde Daisy Verbergt aan Het Nieuwsblad. Bij de N-VA is het niet alleen Bart De Wever die voor verandering gaat en daarmee de media haalt.

 

Het brengt ons op alvast 44 VB’ers, vooral gemeente- en OCMW-raadsleden, die overstapten naar de N-VA. Maar het zou kunnen dat één van hen alweer weg is bij de N-VA. In Boechout komt oud-burgemeester Albert Mariën (Open VLD) op met een Gemeentebelangen-lijst. Christel Uytdewilgen (foto 2), tweede op de VB-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006, stapte in de zomer van 2010 op bij het VB. Ze werd als gemeenteraadslid en bestuurslid opgenomen bij de N-VA, maar zou zich nu aansluiten bij de Gemeentebelangen-lijst van Albert Mariën. Anderen op die lijst komen over van Open VLD, van een plaatselijke lijst, van Lijst Dedecker en van het Vlaams Belang. N-VA-gemeenteraadslid Fred Entbrouxk heeft zich (nog) niet aangesloten bij de Gemeentebelangen-lijst van Albert Mariën. Bij de Open VLD is naar verluidt de uitsluitingsprocedure opgestart tegen Albert Mariën omdat hij op zijn plaatselijke lijst VB’ers wil opnemen. De Boechoutse affaire werpt een schril licht op de zogenaamde zware screeningsprocedure bij de N-VA als ex-VB’ster Christel Uytdewilghen N-VA’ster kan worden, en nu al naar een andere lijst overstapt waar ze mee met VB’ers in de boot zit.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leegloop, n-va, 14 oktober |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.