31-05-12

VB OF N-VA ? EEN DRAMA

Het voorbije weekend werd Vlaanderen opgeschrikt door het bericht dat men in de Antwerpse Kempen, in een bos tussen Pulderbos en Viersel, het lijk van een oudere man had gevonden. Een man die er blootvoets lag. Later kwam aan het licht dat de 82-jarige man gewurgd was door zijn 61-jarige vriend. Beiden waren voormalige operazangers. De moord zou gebeurd zijn na een discussie over hun voorkeurpartij: N-VA dan wel VB. Maar was het de N-VA’er die de VB’er vermoordde, of omgekeerd? Op Facebook vroeg VB-Kamerlid Tanguy Veys het zich ook al af.

 

De kranten gingen er maandag niet op in. Het Laatste Nieuws bracht gisteren duidelijkheid. “Herwig Smets (andere kranten spraken van ‘Hedwig’, nvdr.) werd gisteren opnieuw verhoord over de gruweldaad die afgelopen weekend het leven kostte aan zijn vriend Bernard Van Mencxel. Nadat ze op de Palingfeesten in Mariekerke wat gedronken hadden, waren ze naar de woning van Smets getrokken om een boterham te eten. Aan de keukentafel kregen ze ruzie. ‘Enkel over politiek’, houdt Smets vol. De onderzoekers nemen daarvan akte, maar beseffen ook dat hij de enige is die het nog kan navertellen. Smets, overtuigd Vlaams Belanger (wat ons intussen bevestigd is door een andere bron, nvdr.), verklaarde dat hij in het heetst van de strijd riep dat ‘stemmers op de N-VA allemaal hypocriet zijn’.” Van Mencxel zou daarop recht zijn gestaan. “Zijn laatste woorden waren ‘dan ben ik maar een hypocriet’. Er ontstond een gevecht. Uiteindelijk kneep Smets de keel dicht van de twintig jaar oudere Van Mencel. ’s Nachts dumpte hij het lichaam.”

 

Dat Hedwig Smets nogal nerveus is door een lang aanslepend conflict met zijn vorige werkgever is bekend, maar is natuurlijk nog geen reden om zijn goede vriend Bernard Van Mencxel te wurgen die samen met hem ontslagen werd bij de Opera voor Vlaanderen. In Mariekerke, waar Smets nu woont, kent men hem verder nog niet zo goed. In zijn vorige woonplaats, in Zandhoven, is dat anders. Het Laatste Nieuws: “Getuige daarvan ook een frituriste uit de buurt die Smets op een dag over de vloer kreeg. Er viel een scheef woord en Smets beende naar huis, nam er een pan uit de keuken en ijlde terug naar de frituur. Daar sloeg hij de uitbaatster bewusteloos.” Maar om terug te komen op onze vraag: het was dus de VB’er die de N-VA’er vermoordde, en niet andersom.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociaal |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.