02-06-12

ALS DE POT DE KETEL VERWIJT ZWART TE ZIEN

Jan Jambon 1.jpgJan Jambon 2.jpgHet Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) van Eddy Hermy leurde de voorbije dagen met een foto van N-VA-kopstuk Jan Jambon onder de kop Wanneer wordt Jan Jambon ontluisd? Op de foto een jonge Jan Jambon die luistert naar een toespraak van Jean-Marie Le Pen. De foto werd op de website van het N-SA geplaatst met het N-SA-logo. De pers kon onder voorwaarden ook een foto zonder dat watermerk krijgen (foto’s 1 en 2).

 

Op een andere foto zien we de huidige fractieleider van de N-VA in de Kamer van Volksvertegenwoordigers bij diezelfde gelegenheid aan tafel met de toenmalige VB’ers Francis Van den Eynde en Frank Vanhecke. Waar die foto’s genomen werden verduidelijkt het N-SA niet. Volgens het N-SA heeft het N-SA “nog wel wat meer materiaal dat de hypocrisie van de baronnen van het partijpolitieke establishment aantoont". "Allicht kunnen wij de vrienden van Dewinter daar op een mooie dag mee bedienen”, zo luidt het nog. Bij het N-SA beoefenen ze sinds een paar maanden het van de trotskisten bekende “entrisme”. Met na N-SA’er Jan De Beule als VB-gemeenteraadslid, N-SA’er Thierry Vanroy als bestuurslid van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ), Ruben Rosiers vanaf 11 juli nationaal voorzitter van de NSV… Sindsdien heeft Filip Dewinter nieuwe vrienden.

 

De foto met Jan Jambon en Jean-Marie Le Pen is exact twintig jaar oud, genomen bij een bijeenkomst van de ‘Vlaams-Nationale Debatclub’ die tot vorig jaar regelmatig bijeenkwam in zaal De Basiliek in Edegem. Na het overlijden van geldschieter Rudi Van der Paal intussen opgeheven en vervangen door een andere Vlaams-nationalistisch debatclub. Joods Actueel vroeg Jan Jambon om uitleg: “Ja, ik ben toen naar Le Pen gaan luisteren.  Maar het is toch niet omdat je naar iemand gaat luisteren dat je ook instemt met zijn ideeën. Foto’s uit die tijd kan je van mij ook vinden met Kris Merckx (PVDA), was ik dan een stalinist? Ik daag vriend en vijand uit om één enkel onvertogen woord van mij te vinden waaruit zou blijken dat ik de ideeën van Le Pen gegrond zou vinden. (…) Ik was lid van de toenmalige Vlaams-Nationalistische debatclub. Ik kwam daar regelmatig en in alle mogelijke hoedanigheden, van toeschouwer, deelnemer tot en met moderator van het debat. Die debatclub was een fenomeen in die zin dat er een publiek met uiteenlopende  achtergronden verzamelde Vlaams Blokkers, Volksunieleden, mensen uit de Vlaamse beweging enz.”

 

Joods Actueel besluit: “De N-SA is een initiatief van Eddy Hermy, de rechtsextremist die in 2011 veroordeeld werd voor  zijn opruiende racistische uitspraken en voor 5 jaar uit zijn burgerrechten ontzet werd.  Het is ook de man die niet op een Hitlergroet meer of minder in zijn gezelschap kijkt.” Je kan Jan Jambon véél verwijten. Zijn sociaal-economische standpunten, zijn plat populisme, zijn houding in de Palestijnse-Israëlische kwestie... Maar Jan Jambon verwijten naar een antisemiet en Holocaustontkenner als Jean-Marie Le Pen te luisteren, terwijl verwijtengooier N-SA zelf Israël als bron van alle kwaad ziet en neonazigroepen uitnodigt op haar feestjes… Kan het nog gekker?  

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-sa, n-va |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.