06-06-12

MET DEWINTER NAAR HET WILDE WESTEN

Filip Dewinter wil dat in Antwerpen “ganse wijken worden afgezet en iedereen gecontroleerd en gefouilleerd” en “politiepatrouilles te paard in risicowijken” ingezet worden. Zo staat het in zijn beleidsprioriteiten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Gisteren voegde Filip Dewinter daar nog aan toe: een premie voor al wie een boerka- of nikabdragend vrouw aangeeft die vervolgens door de politie wordt opgepakt. Met Filip Dewinter gaan we in geen tijd terug naar het Wilde Westen.

 

Etienne Vermeersch zei zaterdag in een discussie met De Morgen-hoofdredacteur Wouter Verschelden dat de boerka erger is dan een swastika. Filip Dewinter twitterde meteen het voor een keer volkomen eens te zijn met de Gentse filosoof en emeritus-hoogleraar. Etienne Vermeersch heeft intussen toegegeven dat hij in het vuur van de discussie een stommiteit beging. Etienne Vermeersch gisteren in een lezersbrief: “De boerka-nikab staat symbool voor een eeuwenlange onderdrukking van de vrouw in de islam: dat is erg. De swastika is symbool van een racistische massamoord: dat is veel erger. Mijn opmerking was dus een blunder. Ik ben er beschaamd over en ik vraag excuus aan mensen die onder het nazibewind geleden hebben.” Gisteren verscheen in De Morgen ook nog een ons inziens goede argumentatie waarom een boerka of nikab niet kan in het straatbeeld. Maar tegen het in de openbare ruimte dragen van een boerka of nikab zijn, en de politie die daar desgevallend tegen optreedt gezien de wetgeving terzake, is één zaak. Voor Dewinter is het eens te meer niet voldoende.

 

Twee jaar geleden riep Dewinter al op om boerka of nikab dragende vrouwen aan te geven bij de politie. Nu geeft hij er ook nog geld voor. Filip Dewinter belooft 250 euro per gesignaleerde boerka- of nikabdraagster die aangegeven wordt aan de politie en vervolgens door de politie opgepakt wordt. Filip Dewinter (in een gesprek met Clint.be): “Wij geven vanaf vandaag een bedrag van 250 euro voor elke boerka die gesignaleerd wordt, aangegeven bij de politie en vervolgens opgepakt. Waarom? Omdat wij de indruk hebben dat er bij de politie een zekere terughoudendheid heerst om tussen te komen wanneer een boerka in het straatbeeld opduikt, dit uit schrik voor rellen. Nochtans gaat het om een strafbaar feit dat door nagenoeg de ganse Kamer werd goedgekeurd. Indien de politie hier niet tegen durft op te treden, is de intimidatie door de radicale moslims geslaagd en halen ze hun slag thuis. Daar steken wij een stokje voor." We zien het al gebeuren: iemand geeft een boerka of nikab dragende vrouw aan bij de politie, en maakt een deal met de politie om de premie van 250 euro onder elkaar te verdelen mits de politie de vrouw effectief van de straat plukt.

 

Filip Dewinter verder: “De boerka is net zoals de hoofddoek een rondwandelende gevangenis van textiel. Het is het harnas van de strijdende islam maar ook het ultieme symbool van de minderwaardigheid van de vrouw binnen de islam. Met de boerka zijn de middeleeuwen en erger terug. Het zal voor de islam nooit genoeg zijn. Ze willen een vinger, een hand, een hele arm. Geen boerka, geen hoofddoek, geen islam dus." De geldpremie zou evenwel geen Vlaams Belang-actie zijn. Filip Dewinter: “Deze actie gaat uit van 'Steden tegen islamisering', een organisatie die de islamisering een halt wil toeroepen en waarvan ik als voorzitter optreedt." Wat Dewinter ook doet, het zal altijd een weerslag hebben voor het Vlaams Belang. En hamerde VB-partijvoorzitter Bruno Valkeniers er niet op om voortaan meer stijlvol op te treden? Hallo Bruno Valkeniers, wat vind je van de jongste stunt van het belangrijkste boegbeeld van het Vlaams Belang? En dat het geld voor de premie niet komt van het Vlaams Belang, maar van ‘Steden tegen islamisering’. Waar komt het geld van ‘Steden tegen islamisering’ vandaan? Toch vooral van het Vlaams Belang.

 

Na het Vlaams Blok is nu het Vlaams Belang een aardig (nouja) palmares aan het samenstellen van haatdragende uitspraken tegen een welbepaalde bevolkingsgroep. De volgende keer samen met Sharia4Belgium voor de rechter?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, islam, racisme |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.