07-06-12

EN HOE IS HET MET HET 'MELDPUNT ILLEGALITEIT' ?

Terwijl de grappen over de boerkapremie van Filip Dewinter de ronde deden, en de praktische bezwaren, vroeg Gazet van Antwerpen zich af wat het is geworden met de kliksite illegaliteit die Filip Dewinter twee maanden geleden lanceerde. Filip Dewinter bevestigde wat hij vroeger ontkende.

 

Bij het meldpunt illegaliteit zijn volgens Dewinter meer dan 1.000 meldingen binnengekomen. Het zal waarschijnlijk dus dichter bij de 1.000 dan bij de pakweg 1.200 meldingen zijn. Maar slechts “150 dossiers over verdachte situaties zijn sterk onderbouwd”. Die zullen nu aan de Antwerpse procureur des Konings Herman Dams bezorgd worden. Het 'meldpunt illegaliteit' van Dewinter lag door acties van tegenstanders vlugger plat dan hij geopend werd. Amper een dag na de lancering van de website sprak men bij het VB over slechts "een paar tientallen lulkoemails van linkse kwieten die niet kunnen schrijven" (sic). Filip Dewinter zegt nu over de meer dan 1.000 meldingen: “Toegegeven, daar zitten er ook heel wat bij die fake zijn.” Dat moet wel. Als het VB zelf maar 150 meldingen de moeite waard vindt om over te maken aan het parket.

 

Bij de voorstelling van het meldpunt, begin april, zei het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding: “Dit doet denken aan praktijken van de nazi’s of van de Stasi, de geheime politie in het voormalige Oost-Duitsland. Zo’n meldpunt is zelf volstrekt illegaal en Dewinter weet dat.” Ook de Orde van Vlaamse Balies, de beroepsvereniging van Vlaamse advocaten, wees erop dat de website “manifest onwettelijk is”. Wat ons bij de vraag brengt: hoever zou het staan met het onderzoek dat Justitie zou moeten doen over die met veel tromgeroffel aangekondigde website? De Orde van Vlaamse Balies vroeg Dewinter in een mail om onmiddellijk te stoppen met dit initiatief. Dewinter had daar lak aan, hoe Vlaams die orde van advocaten ook is.

 

Over wettelijke bezwaren tegen de boerkapremie zei Dewinter dinsdag: “Er zullen altijd wel juridische stokken zijn om de hond mee te slaan, maar niets doen, is geen optie”. De boerka is voor Dewinter een hogere prioriteit dan bijvoorbeeld de kaalslag die dreigt voor vijf cultuurhuizen en hun buurten in Borgerhout.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, criminaliteit |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.