13-06-12

FIJNZINNIGHEID IS NIET HET HANDELSKENMERK VAN HET VB (2)

Het Vlaams Belang pakt in Eeklo uit met een tekening van hun huiscartoonist Fré (Frederik Pas) waarop het hoofd van de Eeklose burgemeester Koen Loete (CD&V) afgehakt wordt door een moslim. Inspiratie voor de cartoon vond Fré, of wie hem dit influisterde, in de legende van ‘Den Eeklooschen herbakker’.

 

Het VB-Eeklo legt uit: “Vroeger zou je bij de bakker van Eeklo terecht kunnen als je hoofd je niet beviel. Dit werd dan afgehakt en tijdelijk vervangen door een boerenkool, terwijl je hoofd werd ‘herbakken’ in een oven. Ook oude en versleten politici konden hun ijdele tuit dus vlak voor de verkiezingen laten herbakken om met een volksvriendelijker hezicht terug in de gunst van de kiezer te komen.” Op de VB-poster zitten de Eeklose burgemeester en enkele schepenen te wachten op een nieuw hoofd “en wel om in de gunst van de ‘nieuwe kiezers’ te komen: de steeds groter wordende groep allochtonen in onze stad.”

 

“Jammer genoeg voor hen”, vervolgt het VB-Eeklo, “komen ze (…) tot overmaat van ramp als Vlaams Belang-‘kopstukken’ terug uit de oven. Hoe dat komt? Omdat de Eeklose ovens niet zomaar experimenteren maar de hoofden een karakter- en gedaanteverwisseling geven die het uitzicht van en samenleven in onze stad ten goede komt. Eeklo blijft alleen Eekloos door een sterk Vlaams Belang: geen slapjanussen die het hoofd laten hangen (…) De Eeklonaar weet ondertussen maar al te goed dat na zes jaar keiharde oppositie alléén het Vlaams Belang zich radicaal verzet tegen de multicultuur en de immigratie-invasie.”

 

Bovenaan de VB-poster moet de Eeklonaar, naast de blonde vrouw met een kinderwagen, Filip Lecompte en Peter Pauwels herkennen. De eerste is VB-gemeenteraadsfractieleider in Eeklo en lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De tweede is VB-personeelslid, VB-afdelingsvoorzitter en auteur van Voorrang van Rechts. Andere kandidaten op de VB-lijst voor oktober zijn Frederik ‘Voorrang voor het eigen volk!’ Cattoor, Wilfried ‘Thuis zijn in eigen stad!’ Oreel, Patricia ‘Vlamingen éérst, ook in Eeklo!’, Sophie ‘Het Vlaams Belang is ook een vrouwenzaak!’ Van Eeghem, Emma ‘Meer veiligheid, minder immigratie!’ Luckx en Kathleen ‘Een warme thuisbasis voor ieder gezin!’ Buyse.

 

VVV-voorzitter Amedé Vertenten had de affiche nog niet gezien toen hij om een reactie werd gevraagd. Amedé Vertenten: “Toestemming hebben ze zeker niet gevraagd. We zouden die trouwens ook niet gegeven hebben voor dergelijk gebruik.” De geviseerde burgemeester Koen Loete (CD&V) zegt maar matig warm of koud te worden van de cartoon. Koen Loete: “We evolueren naar een multiculturele samenleving en dat is gewoon de realiteit. Misschien moet Vlaams Belang zich tegen 14 oktober ook eens laten herbakken?” Het VB zal nog veel bakbeurten nodig hebben om Eeklo te kunnen besturen. In 2006 kreeg de partij, met toen ook Filip Lecompte als lijsttrekker, 13 % van de stemmen en drie verkozenen (op in totaal vijfentwintig gemeenteraadsleden).

 

Wat het ook wordt: de burgemeester voorstellen als dat hij met een zwaard onthoofd wordt door een moslim is beledigend zowel voor de burgemeester als voor de moslims. De fatsoensgrens wordt hier nog maar eens overschreden. Van geen enkele politieke partij verwacht je zoiets. Behalve van het Vlaams Belang. Daar lijkt zoiets normaal. Maar écht normaal is zoiets natuurlijk niet.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eeklo, oost-vlaanderen, 14 oktober |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.