14-06-12

RARE JONGENS, DIE VB'ERS

Dinsdag is in de commissie Decreetsevaluatie van het Vlaams parlement nagenoeg unaniem gestemd voor de afschaffing van de vergunningsplicht voor reisbureaus. Enkel het Vlaams Belang verzette zich tegen het schrappen van het decreet… hoewel het Vlaams Belang vijf jaar geleden de invoering van de vergunningsplicht niet goedkeurde.

 

De afschaffing komt er na een hele reeks rechtszaken die de Vlaamse (!) Vereniging voor Reisbureaus (VVR) aanspande tegen de Vlaamse overheid, rechtszaken die de VVR telkens won. Onder meer seniorenverenigingen werd met het decreet onmogelijk gemaakt reizen te organiseren. Stefaan Sintobin (foto 1, VB’er uit Izegem) sprak dinsdag in de commissie over “de dood van de sector” en “decreetgeving op maat”. Hij verweet de traditionele partijen te plooien voor verenigingen binnen hun zuil, zoals OKRA (wat staat voor Open, Kristelijke, Respectvolle en Actieve beweging van, voor en met gepensioneerden, en verbonden is met de katholieke zuil, nvdr.). De VB-bewering werd onmiddellijk weerlegd door Groen en LDD die de afschaffing mee goedkeurden en toch niet verbonden zijn met een zuil. Ook oppositiepartij Open VLD is tevreden met de afschaffing van de vergunningsplicht. De reissector moet nu een systeem van zelfregulering uitwerken. Volgens verschillende parlementsleden werkt dat uitstekend in Nederland.

 

Wij zijn natuurlijk geen specialist in de reissector – onze jaarlijkse vakantie in Havana wordt volledig betaald door het regime daar ;-) – maar het lijken ons toch rare jongens die VB’ers. Vijf jaar geleden tegen de invoering van een vergunningsplicht voor reisbureaus zijn, en nu als enige tegen de afschaffing ervan zijn. Is dit dan ‘voortschrijdend inzicht’ van het VB? Dat zou dan de eerste keer zijn bij het VB. Maar als dan de Vlaamse (!) Vereniging voor Reisbureaus voortdurend rechtszaken wint omdat er wat schort aan dat decreet, dan moet je als overheid toch je decreet aanpassen. Niet?

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sintobin |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.