17-06-12

VEILIG OP CAMPAGNE ?

Saïd I.jpgcriminaliteit,dewinterVoorbije dinsdag gaf het VB een persconferentie waarop het haar standpunten over veiligheid nogmaals voorstelde, maar vooral de nieuwe campagnebeelden voorstelde. Met inbreker Igor S. die achter de tralies moet, drugshandelaar Malik G. die harder moet aangepakt worden, overvaller Saïd I. die buiten moet (foto 1), en toch ook kinderverkrachter Frans V. die levenslang achter de tralies moet.

 

De campagnebeelden verschijnen tot 14 juli op 800 twintig m²-borden in Vlaanderen, en zullen ook te zien zijn in een folder die in heel Vlaanderen in de brievenbussen gestopt wordt. Als je de rijkste Vlaamse politieke partij bent, kan je je al wat permitteren. Perfect getimed viel woensdag bij de VB-leden het Vlaams Belang Magazine in de brievenbus, nu met Igor S. op de omslag. Alleen de verslagen in de kranten vielen woensdag tegen: maar kleine artikeltjes, terwijl er dinsdag toch veel volk was op de VB-persconferentie, en er toch pittige uitspraken te noteren waren. Filip Dewinter bijvoorbeeld: “Ik zeg niet dat het genetisch is bepaald. Maar sommige mensen worden geboren met het mes tussen de tanden, of het pistool in de pamper.

 

Wat opvalt is dat de kranten op de duur meer interesse hebben in de mediatechnische aspecten van de campagne dan voor de inhoud. Het Nieuwsblad: “Het is net iets te doorzichtig. Dewinter maakte de voorbije dagen de pers al warm door de beelden op voorhand te bezorgen. Alsof hij hoopt dat toch iemand nog de moeite zal doen om zich op te winden.” Het Laatste Nieuws meldde dat het VB aanvankelijk overwoog om met échte criminelen zoals Marc Dutroux uit te pakken. Filip Dewinter: “We hebben daar uiteindelijk van afgezien omdat er te veel discussies en juridische betwistingen zouden losbarsten rond het portretrecht. Daarom hebben we maar voor fictieve, maar representatieve voorbeelden gekozen.”

 

Nu maar hopen dat de fotomodellen niet te weten komen dat ze in een VB-campagne gebruikt worden, en niet protesteren dat ze als criminelen worden afgebeeld. In de hoop nog wat media-aandacht te krijgen houdt het VB vandaag een Kies Veilig-applauscongres in Gent. Intussen zijn ook alternatieve affiches voor de VB-campagne opgedoken (foto 2).

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: criminaliteit, dewinter |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.