17-06-12

NIEUW VLAAMS BELANG-GADGET: DE WORSTENKOFFER

Het Vlaams Belang scoort weer eens internationaal. Ons artikel woensdag over het Vlaams Belang dat een schoolbarbecue binnenvalt en ons persoverzicht twee dagen later halen zelfs meerdere Amerikaanse websites. Bij Google Translate maken ze tegenwoordig overuren.

 

In eigen land komt na de verontwaardiging de humor bovendrijven. Er was de strip Swan4Belgium die we uit een Twitter-bericht oppikten, werk van Michel Baeten vernamen we achteraf. Er was De Rechtzetting die wist: Blikje Zwan treft Filip Dewinter: hersendood. Bericht vrijdag overgenomen, en nog aangevuld met een paar korte berichten, in De Morgen. Intussen zijn de vijftien kinderen van het Atheneum van Schoten die aangemaand werden varkensvlees te eten naar verluidt getroffen door de EHEC-bacterie, met alle gevolgen vandien. Vanuit een andere hoek, De Raaskalderij, vernamen we dan weer dat Vlaamse scholen ingezien hebben hoe fout ze bezig zijn met multiculturaliteit. Ze hebben nu alles wat zijn oorsprong vindt in ‘den vreemde’ gebannen.

 

Maar alle gekheid op een stokje, het Vlaams Belang heeft met de actie in Schoten nog eens kunnen tonen waar het voor staat. Het haalde ermee meer de media dan met de voorstelling van de jongste Vlaams Belang-campagne diezelfde dag. Filip Dewinter riep dan ook de Schotense actievoerder Tim Willekens bij zich en vroeg hem voor het Kies Veilig-congres vandaag in Gent nog een gadget te bedenken in de sfeer van de actie aan het Atheneum van Schoten. Het werd de worstenkoffer (foto 1, grotere versie). Van buiten lijkt het als het een gewone aktetas of gereedschapskoffer is; binnenin zitten de wapens waarmee de Vlaams Belang-militanten voortaan alle moslims kunnen wegjagen, wapens in alle formaten naargelang de omstandigheden vereisen.

 

Tim Willekens en Filip Dewinter (foto 2) zullen deze namiddag op het Vlaams Belangcongres in Gent met de breedst mogelijke glimlach het eerste exemplaar van de worstenkoffer tonen. De tijd was te kort om tegen vandaag reeds enkele honderden worstenkoffers in productie te hebben, maar binnenkort zijn de koffers te verkrijgen op de bekende adressen.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schoten, willekens, humor |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.