20-06-12

NA PHAEDRA HOSTE, DE BV VAN HET VB

Vriend en tegenstander zal erkennen dat de Antwerpse Open VLD-lijst inhoudelijk versterkt werd met de komst van politiekorpschef Eddy Baelemans en schooldirectrice Karin Heremans, maar waarom wil Annemie Turtelboom nu ook Phaedra Hoste op haar lijst? Omwille van haar bestuurservaring kan het niet zijn, en omwille van haar artistieke kwaliteiten (foto 1) zouden wij het ook niet doen. Al kan Annemie Turtelboom daar wel een eindje over lullen.

Maar nu er sprake is van Phaedra Hoste op de Antwerpse Open VLD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, achtte Filip Dewinter het hét moment om uit te pakken met zijn Bekende Vlaming. En dat is… Wim Walschaerts. Wim wie? Wim Walschaerts. Een voetballer (foto 2). Eerst speelde hij vijf jaar bij Beerschot, daarna was hij twee jaar verdediger bij KFC Tielen. Hoogtepunt in zijn voetbalcarrière was een driejarig verblijf bij de Londense club Leyton Orient. Daarna ging het bergaf, met voetballen bij KFC Strombeek, Berchem Sport, Red Star Waasland, KSK Lebbeke, Ternesse FC en een paar nog kleinere voetbalclubs.

Je moet al een verwoed voetbalsupporter zijn om de man te kennen, maar voor Filip Dewinter is hij de Bekende Vlaming die lijstduwer wordt van de VB-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen (tweet)en lijstduwer van de VB-lijst voor de districtsraadsverkiezingen in zijn woonplaats Wilrijk (zoals blijkt uit de website van het VB-Wilrijk). Alleen zal men bij het VB-Wilrijk nog wat moeten oefenen op de naam van hun lijstduwer. Wim Walschaerts staat op de website van het VB-Wilrijk als “Wim Wallschaert”. Met twee L’en. Letterlijk Lomp, dus. En zonder S aan het einde van zijn familienaam. Zonder de S van Slim.

Je zal maar je naam willen lenen aan het VB als je naam meteen zo verbasterd wordt door een kluns.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, wilrijk, 14 oktober |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.