23-06-12

WIM WIENEN

Het Vlaams parlement dringt er in een resolutie op aan werk te maken van een universitaire opleiding islamitische godsdienstwetenschappen. De tekst werd dinsdag goedgekeurd in de commissie Onderwijs.

De resolutie geeft de Vlaamse regering de opdracht alle betrokkenen rond de tafel te brengen om de opleiding op de rails te zetten. Volgens Ludo Sannen (SP.A), die de resolutie samen met Ward Kennes (CD&V) en Kris Van Dijck (N-VA) indiende, is de radicalisering van een deel van de Vlaamse moslimjongeren deels toe te schrijven aan de afstand tussen imams van buitenlandse origine en de leefwereld van de Vlaamse moslimjongeren. Daarom is er nood aan een islamitische godsdienstwetenschappelijke opleiding binnen de Vlaamse universiteiten. In buurlanden als Nederland en Duitsland bestaat zo’n studie al langer. Er moet ook een centrum voor islamitische theologie komen, waar plaats is voor onderzoek, onderwijs, lezingen en studiedagen.

 

De resolutie werd vorige week nog van de agenda geduwd door VB’er Wim Wienen (foto 1), die zijn spreektijd vulde met een urenlange uiteenzetting over de geschiedenis van de islam. Dinsdag kon de tekst dan toch worden gestemd. Een urenlange uiteenzetting over de geschiedenis van de islam om een agendapunt dat toch zou goedgekeurd worden één week uit te stellen, een schriftelijke vraag stellen aan de minister voor Media waarom op de toiletdeuren van een café in de VRT-soap Thuis bordjes met ‘Hommes’ en ‘Femmes’ staan (foto 2)… Binnenkort kan het VB weer pronken met een rapport dat ze de actiefste fractie is in het Vlaams Parlement.

 

Het Antwerpse VB-parlementslid Wim Wienen is niet voor niets VB-parlementslid geworden spijts zijn laag aantal voorkeurstemmen.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wienen, islam, media |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.