26-06-12

ANTWERPEN, DRIEMAAL ANDERS (2)

De Wever, N-VA, Borgerhout, provincie AntwerpenDe Wever, N-VA, Borgerhout, provincie AntwerpenZaterdag 23 juni 2012, in de namiddag.

 

Borgerhout is even Borgerio. Over de Turnhoutsebaan zullen schaars geklede dames de samba dansend paraderen. Aan ‘De Reuzenpoort’ staat de Babbelbank waarop mensen kunnen zitten naast Bart De Wever, en een praatje kunnen slaan met De Grote Leider. Alleen… op het afgesproken uur is De Grote Leider er niet. Een kwartier later blijkt waarom. Een delegatie van een vijftiental N-VA’ers (Bart De Wever, Liesbeth Homans, Koen Kennis, Luk Lemmens…) is als een reclamestoet de Borgerio-optocht vooraf gegaan. Ballonnen uitdelend. Ballonnen, het doet het altijd goed bij kinderen. Alhoewel N-VA-lijstduwer Chris Morel in een interview in De Standaard zaterdagochtend liet noteren dat vrouwen met een hoofddoek niet helemaal geïntegreerd zijn, krijgen vrouwen met een hoofddoek van Bart De Wever evengoed een ballon voor aan hun kinderkoets. Je weet nooit of het geen stem oplevert. 

 

Een uurtje later wordt de Turnhoutsebaan in omgekeerde richting gedaan. Bart De Wever vraagt nog een ballon, houdt hem even bij (foto’s 1 en 2, waarbij het gezicht van De Vermagerde Grote Leider verdwijnt achter de ballon), om dan ook die ballon weg te geven. Lijsttrekker voor de N-VA in Borgerhout is Alain Herremans (49 j.), de voorzitter van de handelaarsvereniging van de Turnhoutsebaan. Tweede op de lijst is Sadia Choukri (31 j.), communicatie-medewerkster op het kabinet van Vlaams minister Geert Bourgeois.  Is het toeval of zit er berekening achter dat ze nog maar pas naar Borgerhout verhuisd is? Je hoeft het niet met hen eens te zijn, ze zijn alleszins betere troeven als waarmee het Vlaams Belang in dit voor haar historisch district mee afkomt.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de wever, n-va, borgerhout |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.