27-06-12

N-SA: “IN FEITE ZIJN WIJ NOG VEEL TE ZACHT IN HET PUBLIEK”

Bij het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) spatten tegenwoordig de scheldwoorden van het beeldscherm. Omdat wij niet bericht hebben over een solidariteitsactie van het N-SA met de voor een racistisch artikel veroordeelde Frans Wymeersch, VB-gemeenteraadslid in Sint-Niklaas, schreef N-SA-opperhoofd Eddy Hermy maandag: “Opvallend ook hoe het AFF zweeg over de actie alsof ze een hete peper in haar kont had steken. En zo hebben de top van het VB, de medewerkers van Rechts Actueel en het AFF toch nog een gemeenschappelijk belang gevonden. Zwijg het N-SA dood.” Het idee van een gemeenschappelijk front VB-RechtsActueel-AFF, veel gekker kan het niet. En hoe het voelt met “een hete peper” in ons “kont” rond te lopen? We weten het niet. Misschien weet Eddy Hermy het?

 

Aan de communicatie van het N-SA wordt evenwel geschaafd, en reeds volgende week zondag (foto). Of de communicatie zal verbeteren, is af te wachten. De aankondiging doet het ergste vermoeden: “Wij horen over een gebrek aan debat. Wanneer er dan debat is, dan gaat het om grote namen op de affiche te krijgen, ongeacht de inhoud. En zelfs als er wat inhoud is, waarom reageert niemand dan om wat polemiek te starten? Vlaamse mentaliteit? In de eerste plaats is dit natuurlijk een gebrek aan revolutionaire inhoud. Noem het ideologie, wat wij (als enige) doen is structureel onderbouwde systeemkritiek leveren. Dat is ondertussen wel geweten. Maar hoe breng je die inhoud over? Want het valt ook makkelijk te negeren. Wij moeten dan ook niet beschaamd zijn dit stilzwijgen te doorbreken, zelfs als dat ten koste gaat van de komedie die ja-knikkers opvoeren omdat nietszeggende prestigeprojecten (debatten, colloquia, seminaries, congressen...) enkele politieke en journalistieke bonzen kunnen opvoeren. Het moet op die manier ook niet verbazen dat er in eigen kringen geen kopstukken meer opstaan.

Daarom moet er ook gewerkt worden aan revolutionaire assertiviteit. Wij worden door tegenstanders en salonrevolutionairen gezien als brutaal en zelfs agressief, maar in feite wij nog veel te zacht in het publiek. Daarom organiseert het N-SA voortaan assertiviteitstraining om te werken aan het overbrengen van de boodschap. Zij die de boodschap dus zo onderhand wel kennen, maar moeite hebben met deze op een overtuigende wijze te laten weerklinken, zijn welkom op de eerste assertiviteitstraining op zondag 8 juli 2012 om 13u in Gent. Gezien deze training een individuele aanpak vraagt, is deze training uitsluitend op inschrijving.” Wij hebben ons alvast ingeschreven om te leren hoe het niet moet.

 

Het is niet bekend of Eddy Hermy – die beweert goede contacten te onderhouden met de Griekse neonnazi’s van Chrysi Avgi / Gouden Dageraad – Ilias Kasidiaris heeft kunnen strikken voor het geven van de assertiviteitstraining. Kasidiaris slaagde er anders wel in om met slechts een paar klappen ineens wereldwijd bekend te worden. Van de voormalige Blood and Honour’ers die nu bij het N-SA actief zijn, kunnen we natuurlijk ook leren hoe het niet moet.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-sa, blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.