02-07-12

NEONAZI GRIEKS PARLEMENT ALS BLACK METALBASSIST IN BELGIË

We kenden al Nikos Mihaloliakos die ronduit de Holocaust ontkent. We kenden ook al Ilias Kasidiaris die tijdens een live televisiedebat een vrouwelijk parlementslid tot drie keer toe in het gezicht sloeg. Vandaag stellen we een ander Chrysi Avgi-parlementslid voor: Giorgios Germenis (foto 1).

 

In de dagen nadat Ilias Kasidiaris met slaande argumenten deelnam aan een televisiedebat vond hij noch zijn advocaat tijd om te verschijnen op een rechtszaak over zijn deelname aan een gewapende overval, maar hij vond wel nog tijd om tegen het belaagde vrouwelijk parlementslid en anderen in de televisiestudio klacht neer te leggen. Giorgios Germenis  heeft een andere hobby: hij is basgitarist bij de Griekse Black Metal-groep Naer Mataron. Onder de ‘artiestennaam’ Kaiadas (foto 2). Zijn artiestennaam verwijst naar de kloof in het oude Sparta waar kinderen weggegooid werden en zo stierven nadat ze ongeschikt werden verklaard om de ontberingen van het Spartaanse leven te ondergaan. Iedereen heeft zo zijn inspiratiebron voor het bedenken van schuilnamen.

 

“Hij is hier geen bekende muzikant”, zegt de Griekse muziekexpert Stefanos Stefanopolus (Rockway) over Giorgios Germenis/Kaiadas. “En om eerlijk te zijn, ook zijn groep Naer Mataron trekt niet de aandacht. Het is een gewone Black Metal-groep. Een middelmatige. Niet echt om op te letten.” Na zijn verkiezing als parlementslid in Athene werd Giorgios Germenis/Kaiadas wel een issue in de Black Metal-scene. De groep Naer Mataron haastte zich daarom om in een persmededeling te verklaren dat “elke politieke activiteit van een lid van de groep een persoonlijke keuze is, die als dusdanig gerespecteerd wordt. De groep zelf staat voor Black Metal. Extreme muziek, maar niet politiek. Elke valse beschuldiging tegen de groep zal beantwoord worden met juridische acties.”

 

Naer Mataron is in 1994 opgericht als Black Metal-groep. Volgens Wikipedia onderscheidt Black Metal zich van andere metalgenres door zijn thematiek die over het algemeen “satanisch, heidens en misantropisch” is. Na een eerste volwaardig album, Up From The Ashes, luidt het tweede Scotos Aenaon – een oud Grieks woord voor eindeloze duisternis. We vonden een tiental titels van albums terug, maar bitter weinig positieve recensies. Vorig jaar trad Naer Mataron nog in ons land op. Op een festival in jeugdhuis De Klinker, in het Vlaams-Brabants stadje Aarschot. Wie wil nagenieten (nouja) van het optreden van Naer Mataron daarin Aarschot kan dit met dit filmpje.

 

Allicht zullen de organisatoren niet vermoed hebben dat onder de groepsleden van Naer Mataron zich een toekomstig parlementslid van het neonazistische Chrysi Avgi bevond, maar op het festival zijn al meer groepen geprogrammeerd met een reukje aan. Naer Mataron is dan wel geen National Socialist Black Metal, de groep wordt wel vanuit die hoek aanbevolen als een ‘oorlog en heidenen’-groep. En van oorlog voeren, daar kennen ze alles van bij Chrysi Avgi. Oorlog tegen de vreemdelingen, niet tegen de kapitalisten die de Griekse crisis veroorzaakt hebben. "Als alle drie miljoen vreemdelingen het land uit zijn, is er weer werk voor alle drie miljoen werkloze Grieken."

 

Giorgios Germenis/Kaiadas, het is weer eens een fraaie vriend voor Eddy Hermy (Nieuw-Solidaristisch Alternatief, N-SA) die de neonazi’s van Chrysi Avgi proficiat wenste toen ze op 17 juni hun stemmenpercentage in Griekenland bevestigden (6,9 % van de stemmen, maar nu 18 in plaats van zoals in mei 21 parlementsleden). Giorgios Germenis/Kaiadas is verkozen in één van de kiesdistricten in Athene, waar zowel in mei als in juni ineens drie Chrysi Avgi’ers tot parlementslid verkozen werden. Een grellig kiesdistrict.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: griekenland, cultuur |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.