29-06-12

VB BENADEELT KATHOLIEKEN TEN VOORDELE VAN MOSLIMS

Veiligheid. Het is het eerste, het tweede en het derde actiepunt uit het programma van het Vlaams Belang dezer dagen. En dan gaat het om alle soorten veiligheid: de fysieke veiligheid, de ‘identitaire’ veiligheid, de sociale veiligheid… En ook de brandveiligheid. Toch in de moskeeën.

 

Over een vorig jaar in het Knikkerstraatje in Zelzate geopende moskee lezen we op de website van het Vlaams Belang in de regio: “Blijkbaar is de veiligheid van die vele bezoekers én van de bewoners van het smalle Knikkerstraatje met zijn kleine huisjes totaal niet van belang. Want er blijkt niet eens een brandweerinspectieverslag te zijn, laat staan een goedkeuring van de brandveiligheid. Nochtans zou de menselijke en materiële schade wellicht niet te overzien zijn indien er brand uitbreekt in de moskee. Zo is er de aanwezigheid van vloerbekleding in de twee gebedsruimtes voor mannen en vrouwen. Bovendien blijkt het gebouw, waarin ook een keuken is ingericht, niet over de benodigde nooduitgang te beschikken. De enige in- en uitgang situeert zich aan de straatkant. Over de aanwezigheid van brandblussers en ander brandwerend materiaal is niets bekend. Met andere woorden: als er brand uitbreekt tijdens een gebedsdienst, dan zit het gros van de aanwezigen wellicht als ratten in de val.

 

(…) De openbare veiligheid is duidelijk in het gedrang. (…) Ondertussen gaan de moslims ongestoord hun gang in de Knikkerstraat, zonder verontrust te worden over dure en dus vervelende wettelijke verplichtingen zoals brandveiligheidsmaatregelen. Gealarmeerd door verontruste omwonenden polste het Vlaams Belang Zelzate in mei bij de burgemeester naar het brandweerverslag. Maar ettelijke vriendelijke herinneringen en vier maanden later is er nog stééds geen brandweerverslag… Burgemeester De Vilder scoort bij de moslimgemeenschap ongetwijfeld extra stemmetjes met zijn gedoogbeleid. Dat hij daarmee onnodige risico’s neemt en het algemeen belang op de helling zet, blijkt van geen tel. De ongeruste bewoners van de Knikkerstraat zullen gegarandeerd twee keer nadenken de volgende keer dat ze hun stem uitbrengen. Waarmee weer eens bewezen is dat het socialisme de gezondheid ernstige schade kan toebrengen…”

 

Ook in Antwerpen is de bekommernis om de brandveiligheid in moskeeën hoog. VB-gemeenteraadslid Wim Van Osselaer in een vraag aan de bevoegde schepen: “Hoe kan het dat moskeeën waarvan bijna een jaar geleden werd vastgesteld dat zij niet in orde zijn met de brandveiligheid – met name El Mohsinien en Imam Buhari – nu nog steeds niet in orde zijn met de brandveiligheid? Hoe kan het dat de stad al die tijd heeft toegelaten dat deze moskeeën wekelijks vele honderden mensen ontvingen (Imam Buhari ontvangt voor het vrijdagsgebed wekelijks 1.200 personen, El Mohsinien 300 personen), terwijl ze brandonveilig waren?”

 

De stad Antwerpen is enige tijd geleden begonnen aan een inspectie van alle gebedshuizen, en de resultaten ervan stonden deze week in een klein artikeltje in Gazet van Antwerpen. Van de 304 levensbeschouwelijke gebouwen zijn er tot nu toe 167 gecontroleerd. Alle gebouwen van de orthodoxen voldoen aan de voorschriften. Van de 11 boeddhistische en hindoeïstische tempels in Antwerpen is de helft in orde. Van de 43 Antwerpse moskeeën (dat zijn ze dus allen, nvdr.) is de helft in orde met de brandveiligheid en de bouwcode.  Van de 27 protestantse en evangelische kerken is 1 op 3 veilig. Van de 75 rooms-katholieke kerken is slechts één in orde met de brandveiligheid en de bouwcode. Een klein kerkje in Deurne. Het probleem van de brandonveiligheid is dus vele malen groter in de rooms-katholieke kerken dan in de moskeeën. Maar daar hoor je het Vlaams Belang niet over jammeren.

 

Er zijn – excusez le mot, godverdomme – meer kiezers van het Vlaams Belang in de rooms-katholieke kerken dan in de moskeeën die gevaar lopen. Waar blijven de Philippe Van der Sande’s en Tanguy Veys’en  om Filip Dewinter (foto) terecht te wijzen dat hij niets onderneemt over de brandonveiligheid voor de katholieke kerkgangers, en altijd maar bekommerd is om de moslims?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: islam, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.