30-06-12

HET VLAAMS BELANG BALEN BAALT VAN HET VLAAMS BELANG

De woordspelingen zijn tegenwoordig voor de hand liggend: ‘VB-As in zak en as’, ‘Vlaams Belang Balen baalt van Vlaams Belang’… Maar het is nu eenmaal zo.

 

De bestuursleden van het Vlaams Belang in Balen, in de Antwerpse Kempen, hebben collectief hun ontslag ingediend bij het Vlaams Belang. Ze richten de partij ‘Beter Balen’ op en trekken daarmee naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Zes jaar geleden behaalde het Vlaams Belang in Balen nog 19,7 % van de stemmen, waarmee het vijf gemeenteraadsleden, twee OCMW-raadsleden en een vertegenwoordiger in de politieraad verkreeg. Volgens Gazet van Antwerpen nam het bestuur van het Vlaams Belang Balen gezamenlijk ontslag na meerdere principiële en structurele meningsverschillen met de top van de partij.

 

“Zowel Theo Coudyzer, Tim Wils, Jessica Lievens, Jozef Mondelaers, Kris De Wandeleer als ikzelf zullen nu verder zetelen als onafhankelijken”, zegt Jan Claessens (foto), voormalig voorzitter van het Vlaams Belang Balen, gemeenteraadslid en ook provincieraadslid. Of het Vlaams Belang in oktober nog opkomt in Balen weet Jan Claessens niet. In Balen woont nochtans ook Bert Deckers, VB-personeelslid en -provincieraadslid, bij gratie van Filip Dewinter eerste medewerker van de website RechtsActueel. Bert Deckers haalde de cover van P-Magazine nadat een Vlaams-Koreaanse onthaalmoeder in Balen niet langer zijn zoontje wilde opvangen.

 

‘Beter Balen’ vreest wel in de klappen te delen van het negatieve nationale imago van het Vlaams Belang. Voor oktober mikt ‘Beter Balen’ op (nog slechts) twee à drie zetels. Er lopen intussen ook gesprekken voor een mogelijke samenwerking met de plaatselijke N-VA en Open VLD.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leegloop, balen, provincie antwerpen, 14 oktober |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.