09-07-12

VB’ERS BIJ DE N-VA: DE HOGERE WISKUNDE VAN DE N-VA (1)

Het bekend worden dat Jurgen Ceder aanvaard is als N-VA-lid ontlokte nogal wat reactie. Begrijpelijk. Wat stelt de zogenaamde selectieprocedure bij de N-VA voor als iemand  aanvaard wordt die nog steeds achter het beruchte zeventigpuntenplan staat, en alleen maar het VB verlaten heeft omdat hij het onderspit moest delven in la guerre des chefs?

Hoeveel erger moeten dan de VB’ers zijn die de N-VA wél afwijst? En klopt het verhaaltje wel dat nog steeds opgedist wordt door de N-VA: “Tussen de 90 à 95 procent van de ex-VB’ers die zich aanmelden wordt nog steeds afgewezen.” Laat ons even de berekening maken. Gisteren kwamen wij uit op alvast 48 VB’ers waarvan bekend is dat ze intussen bij de N-VA verzeild zijn. Voor de verdere berekening maken we even abstractie van de 6 die gemeenteraadslid noch OCMW-raadslid zijn. Dat brengt ons op (48 - 6 =) 42 lokale VB-mandatarissen intussen bij de N-VA. Wat allicht nog een onderschatting is. “Tussen de 90 à 95 procent van de ex-VB’ers die zich aanmelden, die afgewezen worden”, dat rekent moeilijk. Nemen we het gemiddelde van de twee: 92,5 % die afgewezen wordt. De 42 lokale VB-mandatarissen die wij terugvonden vertegenwoordigen dus 7,5 % van de VB’ers die zich bij de N-VA aanbieden. Door toepassing van de regel van drie weten we bijgevolg dat minstens 560 lokale VB-mandatarissen zich bij de N-VA zouden aangeboden hebben.

Het VB heeft intussen nog iets minder dan 900 lokale mandatarissen. Het zou dan betekenen dat 2/3 van de lokale VB-mandatarissen zich bij de N-VA heeft aangeboden. Wij willen veel geloven, en we schrijven met veel plezier over de leegloop bij het VB, maar we kunnen moeilijk aannemen dat 2/3 van de lokale VB-mandatarissen zich bij de N-VA heeft aangeboden. En dan rest maar één enkele conclusie: de N-VA wijst minder dan “90 à 95 procent van de ex-VB’ers die zich aanmelden” af. Het kan ook bijna niet anders als zelfs Jurgen Ceder aanvaard wordt.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-va, 14 oktober |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.