09-07-12

VB’ERS BIJ DE N-VA: DE HOGERE WISKUNDE VAN DE N-VA (2)

Ook De Standaard vroeg zich het voorbije weekend af wat de zogenaamde screenings bij de N-VA voorstellen als zowat elke VB'er die zich aandient aanvaard wordt. "Bij de partij valt zelfs te horen dat op de 'Antwerpse en Gentse kliek' na eigenlijk geen enkele Vlaams Belanger op een N-VA-lijst zou misstaan." De Morgen interviewde Bart De Wever, en die gaf zaterdag het antwoord op het screeningsvraagstuk.

De overstap van VB’ers naar de N-VA verantwoordt Bart De Wever met: “Ik zie in de wereld terroristen die staatshoofd worden, waarom zou een VB’er dan geen N-VA’er kunnen worden?” De Grote Leider heeft weer eens gelijk. Er zijn terroristen die later staatshoofd werden. Dat is waar. Nogal wat zelfs. Maar om dan al wie minder is dan een terrorist binnen te nemen als N-VA’er? Dan wordt de lat wel heel laag gelegd. Voor Filip Dewinter wil Bart De Wever ook nog een uitzondering maken, maar voor de rest? Hebben ze aan het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege in Edegem Bart De Wever geen andere notities bijgebracht dan 'in de hemel is er meer vreugde om één bekeerling dan om duizenden gelovigen'?

Wiskunde lijkt overigens niet het sterkste vak van Bart De Wever te zijn. Of is het dat hij na de Calimero-rol een Pinokkio-rol ambieert? In De Morgen zei Bart De Wever zaterdag: “Er zijn 178 mensen bij de N-VA die vroeger ergens anders actief waren. Daarvan zijn 21 procent Vlaams Belanger geweest.” Aha. Voor het eerst geeft de N-VA een cijfer over het aantal ex-VB’ers bij de N-VA: 21 % van 178 die vroeger elders actief waren. Dat zijn dus 37 ex-VB’ers bij de N-VA. En wij, zonder de volledige kandidatenlijst van de N-VA in het hele land bij de hand, komen al uit op minstens 48 ex-VB’ers bij de N-VA. Een grootorde die bevestigd wordt door De Standaard. 37 of 48? Het verschil is groot.

Omgaan met cijfers is niet de sterkste kant van de N-VA. Noch als het gaat om hoeveel procent de VB’ers bij de overlopers naar de N-VA vertegenwoordigen, noch als het gaat om hoeveel procent VB’ers geweigerd wordt als N-VA’er. Wat wordt dat dan niet als de N-VA de stad- en gemeentehuizen intrekt? Gaat in Antwerpen dan toch nog Phaedra Hoste schepen van financiën moeten worden, als opvolger van Luc Bungeneers?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-va, 14 oktober |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.