11-07-12

“EN NIET ENKEL VOOR JURGEN”

’t Pallieterke telt deze week vier bladzijden extra. Met de festiviteiten rond de Vlaamse feestdag vandaag 11 juli rekent het weekblad “voor mensen met een goed hart en een slecht karakter” op een extra verkoop, en dus mochten vier bladzijden en een kleurtje meer gedrukt. Maar die bladzijden moesten ook gevuld worden.

 

Op de voorpagina wordt het artikel op blz. 5 aangekondigd met De “raid” van Bart Brinckman. Op blz. 5 zelve is de grootste kop Als Youssef de Witte ten strijde trekt… Het is een artikel dat begint met de kritiek die sinds januari dit jaar vanuit diverse hoeken geuit is op directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding Jozef De Witte (‘Youssef de Witte’). Het artikel gaat dan verder over het toetreden van Jurgen Ceder (foto 1) tot de N-VA, waarbij De Standaard-redacteur Bart Brinckman in beeld komt omwille van een artikel in zijn krant het voorbije weekend. Om te eindigen met de waarschuwing: “Het is niet uitgesloten dat het CGKR ook wel eens de N-VA in het antiracistisch visier zal nemen. Want te groot, te machtig en te Vlaams.” De evidentie dat een partij enkel voor racisme kan vervolgd wegens racisme, en niet omdat ze groot, machtig en Vlaams is, ontgaat de auteur van het artikel. KVC, ’t Pallieterke-hoofdredacteur Karl Van Camp (foto 2). De taal- of typfout “visier” krijgen we er gratis bovenop.

 

Ook gratis is het advies van KvC voor de N-VA: “Een gratis advies voor Bart de Wever: neem Jurgen op in uw juridische dienst. De N-VA zal hem daar nog kunnen gebruiken. Wat hij mist als stemmenkanon, is hij dubbel waard als jurist. Hij kent het klappen van de zweep, als het op processen aankomt.” Eerder nam de N-VA gewezen VB-parlementslid Bruno Stevenheydens al aan als personeelslid, als secretaris van de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement. Maar wat weet ’t Pallieterke nog over de overstap naar de N-VA van één van de eersten op de rij bij het Vlaams Blok/Belang na het triumviraat Filip Dewinter, de partijvoorzitter-van-dienst en Gerolf Annemans?

 

“Alle middelen zijn goed om de N-VA in een slecht daglicht te stellen. Dus luidt de opdracht: toon aan dat de N-VA geen haar beter is dan het vermaledijde Vlaams Belang/Blok. Bij het AFF houden ze stipt het aantal ‘overstappers’ bij. Euh, mag dat wel, mensen ficheren op basis van hun politieke overtuiging? Niettemin is het daar dat kwaliteitsjournalist à la Brinckman regelmatig zijn mosterd haalt. De overstap van Ceder kwam niet echt als een verrassing. Eind november kreeg ik het gerucht te horen dat zijn sirenenzang richting N-VA was afgewezen. Zes maand later is de N-VA dan toch bijgedraaid. Dat heeft Ceder te danken aan Chris Morel, vader van Marie-Rose en kersvers lijstduwer in Antwerpen. Eén van de voorwaarden van vader Morel bestond eruit dat iets ‘gedaan’ moest worden voor Jurgen. En niet enkel voor Jurgen, …maar dat zal de toekomst wel uitwijzen.”

 

Over dat “ficheren”. We doen terzake niets meer dan wat… ’t Pallieterke deze week op haar bladzijde 3 doet door alle “sterren” op te sommen die je dezer dagen op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vindt. Inclusief waar ze voordien gesignaleerd werden. Zo vernemen we in ’t Pallieterke deze week onder andere dat actrice Mieke Bouve is opgedoken bij de SP.A in Gent “terwijl ze ooit erg dicht aanleunde bij Vlaamsgezinde milieus en een Volksunie-etiket droeg”, en dat actrice Tine van den Brande figureert bij de SP.A in Mechelen. “Ook zij werd in de beginjaren van haar loopbaan wel eens opgemerkt op Vlaams-nationale feestjes.” Overigens is na de 48 namen die we zondag opsomden van VB’ers bij de N-VA, ons nog een 49ste naam gesignaleerd. Krijgt de 50ste een gratis abonnement op ’t Pallieterke? We zullen de naam alleszins melden aan de redactie van onze lichtvoetige tegenhanger.

 

Maar vooral te onthouden: volgens ’t Pallieterke is Jurgen Ceder eerst afgewezen door de N-VA – wat we volkomen begrijpen – maar als eis van Chris Morel om lijstduwer van de N-VA te worden in Antwerpen is Jurgen Ceder alsnog opgevist door de N-VA, en er volgt nog meer.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-va, ceder, 't pallieterke |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.