12-07-12

VB-GEMEENTERAADSLID IN OPSPRAAK

Hans-Peter Luyckx (foto), VB-gemeenteraadslid in Evere, komt voor op de lijst met pedofielen die de hackersvereniging Anonymous online plaatste. Via een e-mailadres dat naar hem verwijst, verscheen een bericht op het forum van de Nederlandse pedofielenvereniging Martijn. ‘Mijn e-mail is gehackt’, reageert Luyckx. Hij dient klacht in tegen onbekenden. Dat meldde De Standaard online gisterenmiddag. Niet iedereen was gisteren 11 juli aan het vieren.

 

 Ook nog een late welkom van mijnentwege 9-10-11 meisjes lover. Zelf ben ik een man van 40 uit Vlaanderen. Groetjes, Mezelf.” Het e-mailadres bij bovenstaande zinnen, die werden gepost op het forum van de Nederlandse vereniging Martijn, verwijst naar Hans-Peter Luyckx. In de teksten die de Nederlandse tak van het hackerscollectief Anonymous de afgelopen dagen online plaatste, wordt hij daardoor bestempeld als een pedofiel. Tot nader order is niet duidelijk of Luyckx strafbare feiten heeft gepleegd. Luyckx, gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Evere, ontkent dat hij die zinnen daar heeft geschreven. “Ik heb de site van Martijn bezocht omdat ik het vreemd vond dat zo’n vereniging kon bestaan, maar heb er nooit iets gepost”, reageert hij. Hoe het dan komt dat zijn e-mailadres gelinkt is aan dat bericht? “In 2009 of 2010 is mijn Hotmailadres gehackt. Ik kan het dus al jaren niet meer gebruiken. Blijkbaar is er misbruik van gemaakt. Hoe dat is kunnen gebeuren, weet ik niet. Ik ben geen computergenie. Vandaag heb ik een ander e-mailadres.” Niettemin staat op de website van de Brusselse afdeling van het Vlaams Belang nog altijd datzelfde e-mailadres als een manier om Luyckx te contacteren. “Dan moet ik dat dringend laten aanpassen”, zegt Luyckx.

 

De pedofiele post via het e-mailadres is niet de enige link tussen Luyckx en ‘Martijn’. Eind juni verbood een Nederlandse rechter de vereniging omdat die wilde dat pedofilie werd toegelaten en daardoor zo’n seksuele contacten als normaal en acceptabel voorstelde. De Vlaamse nieuwswebsite vandaag.be berichtte over dat verbod. Via zijn Facebookprofiel reageerde Luyckx daarop: “Ok, maar waarom nu zo fulmineren? In de jaren '60 tot '90 was het vooral verboden te verbieden en bleek er voor ‘Links’ niks aan de hand met pedofilie, integendeel het werd zelfs gepromoot. En wat te denken van de Europees volksvertegenwoordiger Cohn Bendit? Die openlijk pedofilie verdedigt en er trots op is pedofiel te zijn?” De VB-militant bevestigt dat hij die reactie heeft geschreven. “Net zoals elke politieke partij het recht heeft om te bestaan, vind ik niet dat een rechter zo’n vereniging mag verbieden”, geeft Luyckx als uitleg. De vergoelijking staat haaks op de campagne die het VB momenteel voert met de tekst Frans V. Kinderverkrachter. Levenslang, zonder pardon! Luyckx: “Maar ik heb nooit geschreven dat een pedofiel niet moet worden veroordeeld.”

 

Luyckx is verbolgen over de actie van Anonymous. Hij gaat klacht indienen tegen onbekenden, zo meldt de woordvoerder van Vlaams Belang, Joris Van Hauthem. Die beklemtoont ook dat Luyckx de verdachtmakingen in alle toonaarden ontkent. "Hij zet een stap terug en zal niet op de verkiezingslijst in oktober staan", luidde het gisteren eerst. Later op de dag werd medegedeeld dat Luyckx "tijdelijk ontslag" neemt uit het VB. Hij wil het onderzoek in alle sereniteit laten verlopen, aldus nog Joris Van Hauthem. “Maar indien de beschuldigingen toch zouden kloppen, dan is er voor zulke mensen geen plaats in onze partij.”

 

We blijven het allemaal een beetje raar vinden. Een man wiens mailadres gehackt zou zijn toen er iets in zijn naam gepost werd op de pedofielenwebsite Martijn, die twee weken geleden wél zelf reageerde met een vergoelijking van de pedofielenvereniging Martijn. Het klopt dat Luyckx intussen een ander e-mailadres heeft. Maar een e-mailadres dat in 2009 of 2010 gehackt zou zijn, maar in 2012 nog altijd op de website van het VB staat. Dat geeft niet direct de indruk van zorgvuldigheid. Wie heeft wat niet willen melden aan gemeenteraadslid Hans-Peter Luyckx, terwijl die informatie bij iemand anders zou terechtkomen?! Desondanks werd de naam van Gerda Van Steenberge gisteren sneller verwijderd van een aantal VB-internetpagina’s dan het foute mailadres van Hans-Peter Luyckx. Dat mailadres stond overigens ook in de mailinglijst van Anders Behring Breivik. Wat een mens allemaal kan meemaken met zijn mailadres!

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: criminaliteit |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.