13-07-12

RUBEN ROSIERS NU OOK NATIONAAL NSV-VOORZITTER

Als er één duivel-doet-al is bij de extreemrechtse jongeren in Vlaanderen, is het Ruben Rosiers (foto, Ruben Rosiers met gestreepte trui als hij CasaPound-leider Gianlucca Iannone vorig jaar bij het NSV-Antwerpen voorstelde). Sinds eergisteren, 11 juli, mag Ruben Rosiers zich ook Senior Seniorum van de Nationalistische StudentenVereniging (NSV!) noemen. In gewone mensentaal: nationaal voorzitter van de NSV!.

 

Ruben Rosiers (uit Hombeek, bij Mechelen) is in de eerste plaats actief bij het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA). Vlaanderen kon met hem kennis maken tijdens de Koppen-reportage over het jeugdcongres van het N-SA in 2009 in Oostkamp (foto). Jeugdcongres dat de grand patron van het N-SA Eddy Hermy een veroordeling voor racisme kostte. Vooral door de omkadering van zijn toespraak. Ruben Rosiers geeft zelf ook wel eens toespraken, bij voorkeur in het buitenland. In Duitsland waar Rosiers naar betogingen van de Duitse 'autonomen' trekt. In Nederland waar, naar eigen zeggen tot zijn ergernis, ook Blood and Honour Nederland aanwezig is (Ruben Rosiers rechts op deze foto). Morgen is Rosiers in Italië. Ruben Rosiers is immers een grote fan van het Italiaanse CasaPound die graag de erfgenamen van het fascisme willen zijn.

 

Ruben Rosiers neemt in Italië deel aan een voetbaltornooi van CasaPound. Vorig weekend won hij met zijn kameraden van het N-SA een voetbaltornooi van Voorpost. In Italië zal Rosiers waarschijnlijk sterkere tegenstanders krijgen. Maar gelukkig voor Rosiers wordt het tornooi besloten met een optreden van Ultima Frontiera (op de Facebookpagina van Ruben Rosiers aka Ruben Solidarista is dat niet te zien, maar hier is de volledige affiche). Ultima Frontiera was ook al de hoofdact op het fameuze jeugdcongres van het N-SA, waar een Ultima Frontiera-lid voor de camera van Koppen verklaarde met trots fascist te zijn (zie vanaf 7’:56” van de Koppen-reportage). Ruben Rosiers is overigens zelf ook concertorganisator, voor het N-SA en voor Identiteit door Muziek.

 

Met één van de organisaties van CasaPound, Sol-Ide, organiseerde Rosiers al een paar keer in ons land solidariteitsacties waarvan de opbrengst, voor zover die er al is, naar Orania gaat. Het enige dorpje in Zuid-Afrika dat uitsluitend door blanke Afrikaners bewoond wordt. De jongste maanden gaat Rosiers’ aandacht vooral uit naar Syrië. Op zijn Facebook-pagina en met de zogenaamde onafhankelijke Mediawerkgroep Syrië die iedereen bestookt die niet onvoorwaardelijk achter het regime van president Bashar al-Assad in Syrië staat. Een door Rosiers georganiseerde solidariteitsmanifestatie met Syrië in maart bracht evenwel niet veel ander volk op de been dan de habitués van het N-SA.

 

Met Rosiers als nationaal voorzitter van het NSV! plaatst het N-SA haar tweede mannetje in het bestuur van een Vlaams-nationalistische randorganisatie. Eerder werd bloedbroeder van Rosiers Thierry Vanroy opgenomen in het vernieuwde bestuur van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ). Volgens Eddy Hermy zetelen zelfs drie N-SA’ers in het tienkoppig VBJ-bestuur; VBJ-voorzitter Tom Van Grieken houdt het op enkel Thierry Vanroy. Eén van de twee heeft het dus verkeerd voor.

 

We hebben Ruben Rosiers een paar dagen geleden twee vragen gemaild over zijn nationaal NSV!-voorzitter worden. Onder andere omdat het toch niet vanzelfsprekend is dat een niet-student voorzitter wordt van een studentenvereniging. Maar Rosiers heeft ons niet geantwoord. Andere keren zeuren dat we hem niet vooraf contacteren, en nu we hem vooraf contacteren niet antwoorden. Als de NSV! denkt met Rosiers haar public relations te verbeteren, dan is het meteen verkeerd gestart.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rosiers, nsv |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.