15-07-12

UIT MET DE PRET

Na stevig intern protest tegen de steeds groeiende groep van ex-VB’ers in eigen rangen, heeft de N-VA partijtop besloten om de deur op slot te doen voor personen met een Vlaams Belang-verleden.

De aansluiting van hardliners genre Jurgen Ceder enige tijd geleden was er voor velen, w.o. Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans, duidelijk te veel aan. Na een woelig verlopen vergadering van het N-VA bestuur afgelopen maandag heeft De Wever nu aangekondigd dat het welletjes is. Geen plaats meer voor VB-overlopers.

Men kan zich vragen stellen bij de timing. De samenstelling van de kieslijsten ligt immers grotendeels achter de rug. Veel verschil zal de ‘gesloten deur’ dus niet maken, zeker op de korte termijn.

Niet alleen de zwaargewichten van de partij beginnen zich te roeren tegen de komst van zoveel ‘bekeerlingen’. Ook N-VA’ers met een allochtone achtergrond voelen zich logischerwijs ongemakkelijk bij de situatie. Samenwerken met personen die je tot voor kort naar de andere kant van de planeet wilden afvoeren, al dan niet per C130, ligt uiteraard moeilijk.

In Gent wou een kandidaat van Turkse origine zijn plaats op de lijst voor de Oost-Vlaamse provincieraad al vaarwel zeggen uit protest tegen de komst van steeds meer ex-VB'ers. De man bleef uiteindelijk aan boord na een lang en blijkbaar goed gesprek met het lokale bestuur.

Wie de rij overstappers afsluit is vooralsnog onduidelijk. Waarschijnlijk gaat Steven Dupont (36) uit Grimbergen met de eer lopen. Gisteren raakte bekend dat het ex-VB gemeenteraadslid en provincieraadslid de Grimbergse N-VA-lijst zal duwen in oktober.

Dupont stapte een jaar geleden uit het Vlaams Belang. Naar eigen zeggen uit protest tegen de verharding van de partijlijn. Dupont zetelde sindsdien als onafhankelijke. Een verrassing is zijn overstap niet. Eerder op het jaar kondigde hij al zijn aansluiting bij de N-VA aan. Zijn naam vind je in oktober ook op de provincieraadslijst terug. 

13:16 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook | | |  Print

Commentaren

de vraag is natuurlijk wat de motivatie is van de gesloten deur: m.a.w. was ze ook gesloten als er niet zoveel ruchtbaarheid aan gegeven was?

Gepost door: Dirk | 15-07-12

De commentaren zijn gesloten.