07-08-12

IGOR S. OPGEKNOOPT

In juni-juli voerde het VB campagne met Igor S., inbreker die zonder pardon achter de tralies moest (foto 1), en ook nog Saïd I., Malik G. en Frans V.. Sommigen vonden dat de campagne goed was voor een nieuwe klacht wegens racisme; anderen wezen erop dat de verhouding vreemdelingen - autochtonen bij de gevangenispopulatie gerespecteerd is, maar wel kan gediscussieerd worden over de gewenste strafmaat.

 

In Berchem werd vorige week Igor S. opgeknoopt aan een boom teruggevonden. Tenminste een pop die Igor S. moest voorstellen, met over het hoofd een plastic zak van het VB (foto 2). De pop werd in de nacht van woensdag op donderdag opgehangen aan een boom op de middenberm van de Elisabethlei. Donderdagmorgen verwijderde de politie de pop. “Wie er achter zit of wat de opzet is, weten we niet”, verklaarde politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. “Het is niet duidelijk of dit een actie tegen of voor het Vlaams Belang is.” Filip Dewinter zegt dat zijn partij hier niets mee te maken heeft. “Deze actie is echt een brug te ver”, zegt Filip Dewinter in Gazet van Antwerpen. “Iemand probeert ons zwart te maken of verwarring te stichten.” Zoals bekend heeft Filip Dewinter een lelieblanke ziel.

 

In juli werden affiches verspreid met een persiflage op het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck en daarbij het VB-logo en de tekst “Blijf van ons land! Asielbedriegers, criminele vreemdelingen, illegalen, islamradicalen, immigratie-profitariaat.” De affiches waren aangeplakt in een aantal steden én in Ekeren, Antwerps district hometown van Filip Dewinter en zijn trouwe luitenant Wim Van Osselaer. Bij Gazet van Antwerpen twijfelden ze of het geen VB-stunt was spijts de ontkenning van VB-voorzitter Bruno Valkeniers. “Want wie zou nu veel geld uitgeven aan een valse VB-affiche? En die affiche lijkt toch wel verdacht veel op andere stunts waarop vooral Filip Dewinter in zijn campagnes het patent schijnt te hebben. Vorige week kregen we nog een geel en een zwart oordopje in onze brievenbus, om ons te beschermen tegen het geleuter van de andere politieke partijen. En dat alles op kosten van de belastingbetaler.”

 

Een affiche verspreiden en je er vervolgens met klem van distantiëren: zo haal je natuurlijk geheid de media”, vervolgde Gazet van Antwerpen. “Nogmaals, we willen Bruno Valkeniers best geloven. Zelf heeft hij zich nooit geprofileerd als een tafelspringer, in het begin van zijn voorzitterschap riep hij zelfs van de daken dat hij een andere stijl zou introduceren bij het VB en dat hij een einde zou maken aan het straatvechtersimago van de partij. Maar naarmate het VB steeds dieper wegzonk in een moeras van interne partijtwisten, verloor hij zijn geloofwaardigheid. Anno 2012 is het VB meer dan ooit de partij van Filip Dewinter. En die draait zijn hand niet om voor een stuntje meer of minder. Sinds begin dit jaar heeft het VB elke maand wel een keer gestunt. Het begon met dochter An-Sofie Dewinter, poserend in bikini en nikab. Daarna volgde het boek over moslimvrouwen met de provocerende titel Hoer noch slavin van Anke Van dermeersch (1, 2). In april kondigde Dewinter een meldpunt voor illegaliteit aan. En in mei knikkerde hij de kegels van de andere partijen omver op de Grote Markt.”

Gazet van Antwerpen vergeet dan nog de premie die Dewinter uitloofde voor al wie een boerka dragende vrouw kan spotten en aangeven bij de politie, de Igor S.-campagne en de bedeling van worstjes op een schoolbarbecue
Waar is de tijd dat de choquerendste VB-actie een folder was met een halfnaakte Tanguy Veys?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.