08-08-12

TATOEAGES ZIJN WEER IN

Het is zomer, en dus zie je meer tatoeages. Aan het strand en aan openluchtzwembaden, in het straatbeeld en in de media. Het magazine bij De Morgen had er vorige zaterdag haar omslagverhaal aan gewijd, en ook Het Nieuwsblad vulde er zaterdag haar pagina’s mee. Helaas zijn er ook minder onschuldige tatoeages.

 

Wade Michael Page, de man die zondag in een Sikh-tempel in Wisconsin (Verenigde Staten) zes mensen doodschoot en drie zwaar verwondde, toont graag het Keltisch kruis met daarop het cijfer 14 op zijn linkerarm (foto 1). Volgens het  Southern Poverty Law Center (SPLC) was hij een “wanhopige neonazi”. Is dat geen pleonasme? Twee keer hetzelfde zeggen. Het Keltisch kruis, dat je bijvoorbeeld in Ierland vaak in niet-politieke context ziet, is bij extreemrechts wereldwijd populair als White Power-symbool.14 staat voor de veertien woorden We must secure the existence of our race and the future for white children. Een citaat van de Amerikaanse neonazi David Lane die een levenslange gevangenisstraf kreeg voor het vermoorden van een progressieve Joodse radiopresentator. (Meer betekenissen van extreemrechtse symboliek: hier en hier).

Wade Michael Page heeft onder andere ook de letters HFFH op zijn lichaam laten tatoeëren, wat staat voor Hammerskins Forever, Forever Hammerskins. Hammerskins is een met Blood and Honour verwante Amerikaanse organisatie. In juni 2009 wilde Hammerskins nog een concert opzetten in Wallonië. Na protest werd uitgeweken naar Noord-Frankrijk. In publieke registers zijn over Wade Michael Page enkel twee veroordelingen terug te vinden voor rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs. Maar er is meer mis met die man. Op de foto hierboven is nog een miniem stukje te zien van een hakenkruisvlag als achtergrond bij een optreden van Wade Michael Page met zijn groep End Apathy. Ook met zijn groep Definite Hate trad Wade Michael Page op met een hakenkruisvlag op de achtergrond.

 

Nazi-symboliek laten tatoeëren beperkt zich niet tot de Verenigde Staten. Op 31 juli postte een Nederlands neonazi-koppel nog foto’s van hun jongste tatoeages op het Stormfront-forum. Hij heeft op één van zijn kuiten een Landser (een Duitse soldaat van lagere rang, nvdr.) laten tatoeëren; zij op haar borst de SS-slogan Meine Ehre Heisst Treue (foto 2). Ieder diertje zijn pleziertje, maar sommige diertjes hebben rare pleziertjes.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: neonazi's, blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.