14-08-12

“WE WILLEN NIET ELKE INBREKER AAN EEN BOOM OPKNOPEN”

Het voorbije weekend zijn er weer enkele opgeknoopte poppen in het Antwerpse gevonden, zo meldt Gazet van Antwerpen. De poppen verwijzen naar de ‘Zonder pardon’-campagne van het Vlaams Belang en werden in de nacht van zaterdag op zondag opgehangen.

Deze keer werden de poppen opgehangen aan de brug over de populaire ontmoetingsplaats Park Spoor Noord en aan een kraan aan de Italiëlei in Antwerpen (foto 1), en aan een lantaarnpaal in de Hovestraat in Edegem (foto 2). De pop moest telkens een andere persoon die op de affiches van het Vlaams Belang voorkomt voorstellen: respectievelijk Frans V.,  Igor S. en Said I. De dader heeft al nieuwe acties aangekondigd in de loop van de maand, onder andere vormen. Hij of zij noemt zichzelf een kunstenaar en tekent zijn of haar berichten met It Wasn't Me (‘Ik was het niet’).

Filip Dewinter zit verveeld met de situatie. Filip Dewinter zegt in Gazet van Antwerpen: "Ik heb de indruk dat er piraatinitiatieven aan de gang zijn. Men wil het Vlaams Belang in een slecht daglicht stellen. Dat is vervelend, want het doorkruist onze verkiezingscampagne. We willen een harde aanpak van criminelen, maar dat wil niet zeggen dat we elke inbreker aan een boom willen opknopen.”, Begin augustus zag Dewinter een eerste opgeknoopte pop opduiken. Filip Dewinter: “Dit is een organisatie met een agenda en ik vraag me af waarom ze het doen en wat de bedoeling is.”

"Sommigen denken dat dit een stunt van het Vlaams Belang is, maar dat is niet zo. Wat is de meerwaarde hiervan? We overwegen een klacht tegen onbekenden, want we willen ons beschermen." Het Vlaams Belang deed dat ook al in juli toen in het straatbeeld Lam Gods-affiches met een Vlaams Belang-logo en de slogan Blijf van ons land! Asielbedriegers, criminele vreemdelingen, illegalen, islamradicalen, immigratie-profitariaat opdoken. Filip Dewinter: “We wilden een boete voor wildplakken vermijden.”

De politie houdt alle popincidenten nauwkeurig bij. "Er is een informatieverslag opgemaakt, zodat er nadien, als blijkt wie die poppen heeft opgehangen, een GAS-boete kan worden gestuurd naar de verantwoordelijke. Het ophangen van die poppen wordt namelijk beschouwd als sluikstort", zegt Veerle De Vries, woordvoerster van de Antwerpse politie. "Je mag niet zomaar iets achterlaten op de openbare weg." Hopelijk laten ze bij het Vlaams Belang de komende maanden ook niets rondslingeren op de openbare weg.

Dat het Vlaams Belang niet wil dat elke inbreker aan een boom wordt opgeknoopt, is waar. Over de doodstraf zei Filip Dewinter in De Standaard van 9 mei 2009: “Ik ben persoonlijk voorstander van het effectief uitvoeren van de doodstraf. Mijn partij vindt dat dat niet kan. Goed, ik zal me dan aansluiten bij dat standpunt. Maar mijn persoonlijke mening is anders.” Dewinter zal het echter niet gemakkelijk krijgen om de doodstraf (terug) in te voeren. In 1996 werd de doodstraf in ons land bij wet afgeschaft; in 2005 werd dit in de grondwet ingeschreven zodat de doodstraf niet zomaar bij wet kan worden heringevoerd. Onderzoek wees uit dat de doodstraf helemaal geen afschrikkend effect heeft. Bij het Vlaams Belang zijn ze drastischer methodes genegen.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actie, dewinter, criminaliteit, 14 oktober |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.