14-08-12

“INBREKERS WORDEN ONHERROEPELIJK NEERGESCHOTEN”

Filip Dewinter mag dan wel zeggen dat het Vlaams Belang niet wil dat elke inbreker aan een boom opgeknoopt wordt, Filip Dewinter heeft de voorzitter van het Vlaams Belang Zandhoven niet teruggefloten.

 

Op het secretariaat van het Vlaams Belang in Zandhoven kan je immers stickers afhalen met de waarschuwing Inbrekers worden onherroepelijk neergeschoten (foto 1). De sticker was ons bekend van een ATV-reportage op 7 juni waarbij ten huize Vlaams Belang-voorzitter in Zandhoven Paul Stulens gefilmd werd (foto 2) en de controversiële sticker in beeld kwam. Gazet van Antwerpen bracht op 11 augustus uit dat het Vlaams Belang in Zandhoven de sticker nu te koop aanbiedt aan 1,50 euro per exemplaar. Het werd aangekondigd in een extra editie van de plaatselijke Vlaams Belang-krant. "Op ons voorstel om bij Zandhovenaars die geen lid zijn van een BIN (Buurt Informatie Netwerk, nvdr.) ook BIN-stickers te verspreiden om de dieven af te schrikken, reageerde de burgemeester afwijzend”, vertelt Paul Stulens. "Gezien de inbrakenplaag blijft voortduren en er weinig of geen extra-maatregelen genomen worden, heeft Vlaams Belang Zandhoven besloten om vanaf nu zelf anti-inbraakklevers aan te bieden aan de inwoners van Groot-Zandhoven. Deze zijn opvallend in het rood en zestalig: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Pools, en Roemeens. Ik gebruik deze sticker zelf al dertien jaar.” Op de sticker staat in zes talen: Waarschuwing: beveiligde eigendom. Inbrekers worden onherroepelijk neergeschoten.

Wie dacht dat Filip Dewinter na de ATV-reportage en het Gazet van Antwerpen-artikel Paul Stulens tot de orde heeft geroepen, vergist zich. Vandaag brengt ook Het Laatste Nieuws het verhaal van de Inbrekers onherroepelijk neerschieten-sticker. Paul Stulens verdedigt zich deze keer in Het Laatste Nieuws met: “Het is een straffe tekst, maar wij roepen niet op om iemand neer te schieten. Dit is hetzelfde met het ophangen van de bordjes ‘Pas op voor de hond’ terwijl veel mensen geen hond hebben.” Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) denkt daar anders over: “Het is nogal laag om mensen aan te sporen tot geweld. Je weet nooit hoe sommigen dit opnemen. Ik denk dat de komst van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober veel te maken heeft met deze stunt.”

 

De afdeling Zandhoven is niet zomaar een Vlaams Belang-afdeling. Als derde op de lijst voor 14 oktober staat er Johan Vanslambrouck, gemeenteraadslid maar vooral bekend als voorzitter van Voorpost (en tot hij gemeenteraadslid werd voorzitter van het IJzerwake-comité). Voorlopig is nog maar de top-drie en de lijstduwer van de VB-lijst in Zandhoven bekend. Gemeenteraadslid Mieke De Moor trekt de lijst, Paul Stulens staat op de tweede plaats, Johan Vanslambrouck op de derde plaats en gemeenteraadslid Herman Van den Bergh is lijstduwer. Voor de Zandhovense VB-lijst is het voornaamste probleem… vrouwen vinden. Er staan nog vijf mannen klaar om op de VB-lijst te figureren, maar om die een plaats te geven op de lijst moeten ook nog vijf vrouwen gevonden worden. De kieswetgeving bepaalt dat het verschil tussen het aantal mannen en het aantal vrouwen op een lijst hoogstens één mag zijn.

 

Over waarschuwingen dat inbrekers onherroepelijk worden neergeschoten, zegt de kieswetgeving niets. Men kan niet op alles voorzien zijn. Filip Dewinter zou Paul Stulens kunnen terugfluiten, maar doet het niet. Het imago dat het Vlaams Belang toch niet het ergste voor heeft met inbrekers, valt in duigen. Uiteraard moeten inbrekers bestraft worden. Voor inbraak gelden geen verzachtende omstandigheden. Los van de materiële schade is het trauma bij de slachtoffers van inbraak enorm. Maar daarom inbrekers onherroepelijk neerschieten, is geen teken van beschaving.

15:50 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zandhoven, provincie antwerpen, criminaliteit |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.