14-08-12

ONHERROEPELIJK NEERSCHIETEN INBREKERS? "HET IS LUDIEK BEDOELD"

Een uur nadat  wij vandaag via Twitter wezen op de door het Vlaams Belang Zandhoven verspreidde sticker Inbrekers worden onherroepelijk neergeschoten, verspreidde Filip Dewinter (foto 1) dan maar zelf via Twitter het nieuws over de sticker. Niet in het defensief, maar dan maar in het offensief gaan.

 

In zijn tweede tweet over Zandhoven zegt Dewinter: “Toenemende criminaliteit, straffeloosheid, onveiligheid… Overheid oogst wat ze zaait! Burgers nemen het recht in eigen handen. Verwonderd?” Zoals hij met zijn eigen tweets de aandacht voor de AFF-tweet wil wegnemen, verdoezelt Dewinter hier waar het om draait: het gaat niet over een gewone burger die meent het recht in eigen handen te mogen nemen. Het gaat over de voorzitter van het Vlaams Belang Zandhoven die dit doet, Vlaams Belang-kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Jurgen Verstrepen kan daar anders over denken, maar politici hebben de opdracht burgers aan te sporen tot voorbeeldig gedrag. En neerschieten van mensen, ook al zijn het inbrekers, hoort daar niet bij.

 

In een reactie aan Gazet van Antwerpen over hun eerdere berichtgeving over de Vlaams Belang-sticker laat Filip Dewinter weten “dat hij van het initiatief van Vlaams Belang Zandhoven op voorhand op de hoogte was en dat hij de actie goedkeurt. ‘Het is ludiek bedoeld en wil natuurlijk niet zeggen dat alle inbrekers zomaar moeten worden doodgeschoten. De stickers zijn een noodkreet, waarbij de burger laat weten dat hij genoeg heeft van de criminaliteit.’” Bij het Vlaams Belang is blijkbaar alles “ludiek bedoeld”, maar oh wee als iemand een pop die een inbreker voorstelt opknoopt. Dan is het ernst, dan luidt het: “Men wil het Vlaams Belang in een slecht daglicht stellen.” en "Het doorkruist onze verkiezingscampagne."

 

Maar we begrijpen Filip Dewinter wel. Paul Stulens, de voorzitter van het Vlaams Belang Zandhoven en bedenker en verspreider van de controversiële Inbrekers worden onherroepelijk neergeschoten-stickers, viel twee jaar geleden op door… in Zandhoven systematisch de affiches van Filip Dewinter voor de federale verkiezingen te overplakken uit onvrede voor het op een zijspoor zetten van Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke (foto 2). Dewinter moet nu tegenover Stulens bewijzen wat ‘ne goeie hij wel is. Nog los van dat hij het recht in eigen handen nemen altijd verdedigd heeft.

22:50 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zandhoven, dewinter, criminaliteit |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.