28-08-12

SAM VAN ROOY: “NIETS KAN NOG IN DIT GEFEMINISEERDE LAND”

Vorige week kon je hier lezen dat De Zondag een advertentie van het Vlaams Belang geweigerd had wegens de al te eenzijdige link tussen allochtonen en geweld. Voorbije zondag publiceerde De Zondag een bijgewerkte versie van de Vlaams Belang-advertentie.

 

De vette kop in de oorspronkelijke versie Allochtoon geweld. Hoe lang nog? is veranderd in Stop geweld tegen politie!. De achtergrondfoto is niet langer een groep allochtonen klaarblijkelijk betrokken bij rellen, maar een groep politieagenten die klaar staat om in te grijpen. In de tekst van de advertentie werden twee woorden gewijzigd: “allochtone jongeren voor wie elke aanleiding goed is om zich tegen de politie te keren” werden “zogenaamde ‘jongeren’ voor wie…”.  Alleen jammer voor het Vlaams Belang dat de focus intussen gewijzigd is van aandacht voor geweld tegen de politie, naar geweld van de politie. Vooral na een op YouTube gepost filmpje over politieagenten in Etterbeek (foto 1, het oorspronkelijk gepost filmpje is intussen verwijderd, maar iemand anders postte het filmpje opnieuw).

 

In het filmpje zie je de politie van de zone Montgomery met een man die in de boeien is geslagen en op straat op de grond is gezet. Na de eerste politiepatrouille komen nog vier (!) patrouilles ter plaatse. In plaats van de geboeide man onmiddellijk af te voeren met de aanwezige politiewagen, wordt de geboeide man ter plaatse gehouden en brutaal geslagen en geschopt door een aantal politieagenten. Een vriendin die probeert te weten te komen wat er gebeurt, wordt weggestuurd. De geboeide man kreeg later een proces-verbaal wegens slagen en verwondingen en weerspannigheid tegenover de politie aan zijn broek. Tegen de politieagenten is alsnog niets ondernomen.

 

Het probleem is niet nieuw. Maar het YouTube-filmpje zorgde voor meerdere krantenartikels en opiniebijdragen. Wie ook een opinie heeft, is natuurlijk Sam Van Rooy (foto 2). Op non-actief gezet als medewerker van Geert Wilders nadat hij een door hemzelf gemaakt en gepost YouTube-filmpje moslima omschreef als “tuig uit de islamitische zandbak”. Sam Van Rooy is nu door het Vlaams Belang binnengehaald als medewerker van de VB-studiedienst, is kandidaat op de VB-lijst voor de districtsraadsverkiezingen in Deurne en is coördinator van de VB-campagne de volgende weken in Deurne. Sam Van Rooy, immer actief op Facebook en Twitter, heeft het YouTube-filmpje over de Brusselse politieagenten ook gezien.

 

“Half Facebook is blijkbaar 'verontwaardigd' door dit filmpje. Ik bekeek het, en ik moet zeggen: What the fuck is eigenlijk het probleem? Dat meneer de flikken een beetje uitdaagt en dan begint te kreunen omdat hij op zijn plaats wordt gezet? Jongens toch, wat een scheet in een fles zeg. Niemand weet trouwens wat er is gebeurd. Niets kan men nog aan in dit softe en gefeminiseerde land. Als de politie zich eens laat gelden, zoals het hoort, is het onmiddellijk: 'fascisten!' en 'politiestaat!', en wil men een beroep doen op de antidemocratische Europese Unie. Hoe belachelijk allemaal. En de filmende Engelsman is een dramaqueen”, was het commentaar vanSam Van Rooy zaterdag. De geboeide man had men onmiddellijk met een politiewagen moeten wegvoeren, en hem slaan en schoppen is helemaal uit de boze. Dat geeft zelfs de politievakbond toe, anders altijd op de bres om politieagenten te verdedigen.

 

Voor Sam Van Rooy is er helemaal geen probleem. Een geboeide man die weerloos op de grond zit en ligt, en zo door politieagenten geslagen en geschopt wordt: “Wat een scheet in een fles zeg.” Er kan niets meer in dit “gefeminiseerde land”. Als de politie zich eens laat gelden “zoals het hoort”… De Brit Randall Calvin die het slaan en schoppen door de politie filmde, is een “dramaqueen”… We kunnen ons voorstellen dat de Griekse neonazi’s van Chrysi Avgi (‘Gouden Dageraad’) er zo over denken, maar past deze taal bij een VB-personeelslid en -kandidaat voor de verkiezingen op 14 oktober? Filip Dewinter zegt wel dat hij “zeker niet wil vereenzelvigd worden met (…) Gouden Dageraad in Griekenland”, maar wijst hij nu zijn medewerker terecht voor diens onbetamelijke uitspraken? Wat Wilders durft, moet Dewinter toch ook kunnen. Niet?

01:59 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: van rooy, criminaliteit |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.