08-09-12

WIE HET SCHOENTJE PAST, TREKKE HET AAN

Het vooral door Vlaams Belang-personeelsleden en Voorpost’ers bijeengeschreven RechtsActueel heeft al meer dan 2.000 reacties ontvangen via de reactiemodule van hun website, en dat hebben ze gisteren in de kijker gezet. Dat daarbij ook gesneerd werd naar deze AFF-blog zal niemand verbazen. Het luidt: “Het is ook wel opmerkelijk dat wat hier op RechtsActueel kan, een democratisch debat met respect voor vrijheid van mening zoals het hoort, niet kan op de websites van extreem-links. Op het weblogje van bijvoorbeeld het AFF, dat graag het morele vingertje heft over ‘mensenrechten’ en ‘democratie’, is reageren en debatteren onmogelijk: extreem-links wil alleen een extreem-linkse mening horen. Zielig.”

 

We hebben het al een paar keer uitgelegd maar zullen het dan nog maar eens doen, al kan iedereen die dit wil het reeds jaren lezen in de rechterbovenhoek van deze blog. Tot november 2006 kon men hier rechtstreeks reageren op artikels. Het verscheen allemaal onmiddellijk online, de reacties van Bert Deckers en anderen. Maar we zijn daarmee moeten stoppen na het permanent posten van onheuse zaken, tot en met doodsbedreigingen. Ook al wordt dat gepost door derden, de webbeheerder is verantwoordelijk voor de inhoud. En wij zijn Jurgen Verstrepen niet. Doodsbedreigingen kunnen geen seconde geduld worden. Zoals hier de voorbije week nog uitgelegd werd, werkt voor AFF/Verzet niemand die betaald wordt door een bevriende partij (vakbond, organisatie...), laat staan dat die partij (vakbond, organisatie...) toelaat dat we tijdens onze werkuren voor deze blog mogen werken. Vandaar dat het permanent monitoren  van reacties op deze blog niet mogelijk is.

 

Bij RechtsActueel is dat anders. Drie van de vijf actiefste RechtsActueel-medewerkers zijn Vlaams Belang-medewerkers (Bert Deckers (foto), Rob Verreycken en Wim De Winter). Te oordelen naar de tijdstippen waarop zij artikels posten, kunnen zij voor RechtsActueel werken tijdens de normale werkuren die zij slijten op een Vlaams Belang-secretariaat. Tant mieux voor hen, maar het werpt wel een schril licht op de zogenaamde onafhankelijkheid van RechtsActueel. Reageren op AFF/Verzet-artikels kan nog altijd met de ‘Contacteer me’-knop rechtsboven deze blog, maar dat genereert natuurlijk minder reacties dan een reactiemodule die open staat vlak onder elk artikel.

 

Gevolg is wel dat de zeurderige reacties vaak achterwege blijven, en al zeker van mensen die het vooral te doen is hun eigen naam op de blog te zien verschijnen. We krijgen nu vooral opbouwende kritiek en suggesties via de ‘Contacteer me’-knop. Meer dan 90 % van onze oplijsting van VB’ers bij de N-VA bijvoorbeeld, is gestart met mensen die reageerden via de ‘Contacteer me’-knop. We houden het dan ook maar zo. Het etiket “zielig” past vooral de RechtsActueel-man die meende dit voor de AFF-blog te moeten gebruiken.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rechtsactueel |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.