22-09-12

BETOGING TEGEN DISCRIMINATIE, VOOR WERK

Volgende zaterdag 29 september betogen leden en sympathisanten van Hand in Hand en andere organisaties in Antwerpen tegen discriminatie en racisme, en voor meer kansen op werk van mensen uit etnisch-culturele minderheden.

 

Eén op vier werkzoekenden in Vlaanderen behoort tot een etnisch culturele minderheid. Zij hebben vier tot vijf maal meer kans om werkloos te zijn dan generatie-Belgen. Vooroordelen, discriminatie en racisme spelen een grote rol. Een groot aantal jongeren is te laag geschoold maar uit de cijfers blijkt dat ook hooggeschoolden minder makkelijk werk vinden dan hun autochtone collega’s. Gemeentebesturen zijn belangrijke werkgevers en kunnen meehelpen om deze tewerkstellingsachterstand in te halen.

 

De betogers en de organisaties achter hen vragen een engagement van de politieke partijen die opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 om meer allochtonen aan het werk te zetten in de verschillende gemeentelijke diensten door een aangepast personeelsbeleid, met streefcijfers die hun aandeel in de bevolking weerspiegelen, en met jobs op alle niveaus die rekening houden met hun kennis en ervaring. Bedrijven die overheidsopdrachten willen, en verenigingen die subsidies aanvragen, moeten gestimuleerd worden om allochtonen tewerk te stellen. Wie discrimineert komt niet in aanmerking.


Ben je tegen discriminatie en racisme? Sta je achter deze eisen? Kom dan zeker mee betogen op 29 september! Vertrek om 14 uur aan het Astridplein, vlakbij het Centraal Station in Antwerpen. Voor meer info: www.anti-racisme.be. En nu maar hopen dat niet teveel mensen zaterdag opgeslorpt zijn door de kiescampagne in eigen stad of gemeente, al is die campagne natuurlijk ook wel belangrijk. Het terrein in de steden en gemeenten mag zaterdag natuurlijk niet vrij gelaten worden aan partijen als de N-VA en het VB.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.