22-09-12

VLAAMS BELANG: ANDER ANTWOORD IN GENT EN ANTWERPEN

Bij vorige verkiezingscampagnes werd het Vlaams Belang, en al zeker het Vlaams Blok, wel eens niet gevraagd om deel te nemen aan verkiezingsdebatten. “Je moet discussiëren met hun kiezers, niet met hun leiders”, was de redenering. Als het debat ingericht werd door een gesubsidieerde organisatie was dan de stad of gemeente waar het debat plaatsvond weer eens te klein voor de verontwaardiging van het Vlaams Blok/Belang. Zeker een door de overheid gesubsidieerde organisatie hoort alle politieke strekkingen aan bod te laten komen.  

 

Zoals hier vorige zondag aangekondigd organiseerde VOEM (Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims) deze week zowel in Gent als in Antwerpen een verkiezingsdebat. Woensdag in Gent, in een moskee. Donderdag in Antwerpen, in het statige Elzenveld. Nog een ander verschil dan de locatie: in Gent nam Vlaams Belang-lijsttrekker Johan Deckmyn deel aan het debat (foto 1), in Antwerpen zat Filip Dewinter noch enig andere Vlaams Belang’er in het panel (foto 2).

 

Zijn de Antwerpse organisatoren balorige soixante-huitards die nog altijd het Vlaams Belang willen weren uit verkiezingsdebatten? Toch niet. Ook in Antwerpen was het Vlaams Belang uitgenodigd om deel te nemen aan het verkiezingsdebat, maar de partij reageerde niet op de uitnodigingsbrief, en ook niet op de mails die nadien verstuurd werden. Zo zijn de Antwerpse Vlaams Belang’ers dus: reclameren als ze niet uitgenodigd worden, en niet eens antwoorden als ze uitgenodigd worden.

 

VOEM-voorzitter Youssef Souissi zal het allicht niet eens geweest zijn met de standpunten van Vlaams Belang’er Johan Deckmyn, maar Souissi was wel tevreden over het globale verloop van het debat in Gent. We hebben Filip Dewinter niet gemist in Antwerpen. Er was al genoeg om zich aan te ergeren bij de andere sprekers. Maar Dewinter & Co hebben nu wel alle recht verloren om te klagen over “linkse, politiek correcte en overgesubsidieerde lobbygroepen” die het Vlaams Belang zouden discrimineren.

 

Als het Vlaams Belang Antwerpen de kans krijgt haar standpunt te verduidelijken voor een publiek van overwegend vreemde origine, dan antwoordt het Vlaams Belang niet eens op de uitnodigingen. Hoe kan dat publiek dan ‘Vlaming onder de Vlamingen’ worden? Of is dat niet echt de bedoeling?

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gent, antwerpen, deckmyn, dewinter, 14 oktober |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.